Este vorba, de fapt, despre două activităţi cu şi (nu doar)pentru tinerii de etnie romă ce vor avea loc, în septembrie, în cadrul unui proiect european.

De asemenea, activităţile vor fi desfăşurate şi în baza unui parteneriat între iniţiatorii proiectului Agenţia de Dezvoltare Comunitară ÎMPREUNĂ şi Asociaţia Partida Romilor Pro Europa filiala Giurgiu cu Primăria Giurgiu.

Proiectul “Academia de implicare a tinerilor” a presupus alcătuirea unui grup mixt de iniţiativă locală format din tineri de etnie romă precum şi majoritari. Ei au încercat să identifice problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din municipiul Giurgiu, se arată într-un comunicat al reprezentaţilor Primăriei.

Astfel, concluzia trasă în urma analizei respective este aceea că e nevoie de o campanie împitriva discriminării. De aceea, pe 4 şi 5 septembrie vor avea loc activităţi menite să le arate giurgiuvenilor faptul că şi tinerii de etnie romă pot fi implicaţi în acţiuni civice.

Pe 4 septembrie, la ora 18.00, pe pietonala Mircea cel Bătrân, vor avea loc o serie de jocuri interactive, apoi, de la ora 21.00, la ruinele Cetăţii lui Mircea cel Bătrân va avea loc lansarea unor lampioane. Pe 5 septembrie, la ora 17.30, în sala Ateneului Nicolae Bălănescu va avea loc proiecţia unui film artistic despre comunităţile de romi.

La toate aceste activităţi intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.