UPDATE: Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, soluţii pentru ca şi salariile asistenţilor sociali să fie majorate cu 25% de la 1 octombrie.

El i-a cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb, să găsească o modalitate pentru ca acest lucru să fie posibil. “Totuşi, asistenţii sociali au o activitate la fel de importantă ca şi cei din sistemul sanitar. Vă rog să găsiţi o soluţie ca să păstrăm totuşi un echilibru”, i-a spus Victor Ponta Rovanei Plumb.

De asemenea, primul-ministru a precizat că majorarea salariilor trebuie să „meargă mână în mână” cu reformele din sistem şi a făcut referire în primul rând la cardul de sănătate.

El a menţionat şi faptul că trebuie să fie găsită o soluţie în cadrul legii salarizării astfel încât creşterile din sistemul sanitar să meargă în acelaşi ritm cu cele din educaţie şi să nu apară discrepanţe între medici şi profesori.

Guvernul a aprobat, miercuri, 26 august, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă ce prevede majorarea salariilor personalului medical cu 25 de procente.

Premierul Victor Ponta a anunţat în urmă cu câteva momente, în plenul şedinţei de Guvern, faptul că majorările se vor aplica la salariile actuale iar anul viitor salariile personalului din sistemul medical vor creşte cu alte 25 de procente

“Este nevoie de majorarea salariilor din sistemul medical în paralel cu introducerea reformelor. Sănătatea şi educaţia sunt două domenii de importanţă naţională. Vom găsi soluţii în legea salarizării pentru ca cele două domenii să meargă în acelaşi ritm”, a spus Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.