Purtătoarul de cuvânt a TSD, europarlamentarul Claudia Țapardel, consideră că decizia creșterii veniturilor personalului din sistemul sanitar din România, începând cu 2015, este un mesaj important transmis de guvern în special medicilor tineri, fiind un semnal care poate duce la oprirea exodului acestora către Occident. 
„Am o singură observaţie pentru toți cei care s-au activat să critice această măsură: lăsaţi la o parte măcar pentru câteva zile politicianismul și gândiţi-vă că tinerii din sistemul sanitar românesc merită mai mult, și merită acum, mai ales ca economia permite acest efort în beneficiul lor”, a punctat Claudia Țapardel, într-un comunicat de presă.

„Dublarea salariilor medicilor în următorii patru ani este un semnal de încredere din partea Guvernului mai ales pentru rezidenți, pentru medicii care se află la început de carieră. Lucrurile au început să fie puse în ordine, iar această decizie cred că are rolul de semnal care poate contribui la oprirea exodului personalului medical spre ţări din Europa de Vest”, crede europarlamentarul PSD.

Fac, de asemenea, un apel la memoria tuturor categoriilor de bugetari. Profesorii, polițiștii, funcționarii publici din toată România au avut, peste noapte, veniturile tăiate cu 25%, în timp ce sute de milioane de euro din fonduri publice erau drenate de clientela politică a PDL. Un ministru tânăr, cum este Nicolae Bănicioiu, a reuşit în 2015 să facă economii în sistemul de sănătate şi vrea să redirecţioneze acele fonduri inclusiv spre tinerii care vor forma corpul medical al României de mâine. Trebuie să îi apreciem efortul şi să îl susţinem cu toţii. Doar aşa ne asigurăm că vom avea şi pe viitor specialişti şi profesionişti motivaţi în sistemul naţional de Sănătate”, a subliniat Claudia Țapardel.

„Economia României este puternică, stabilă şi are un potenţial mare de creştere, mai ales în 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal. Trebuie să folosim acest avantaj pentru a da tinerilor din România o nouă perspectivă, anume că își pot construi o viață bună aici, acasă. S-a făcut un astfel de pas cu tinerii medici şi asistenţi medicali care, sunt convinsă, vor alege într-un număr din ce în ce mai mare să rămână aici şi să salveze vieţi româneşti”, arată eurodeputatul PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.