Am spus „furat”, deşi deputatul (proaspăt- fost PSD) de Giurgiu Florian Nicolae spune că s-a dus de bună-voie, pentru că este ştiut modul de negociere al liberalilor când vine vorba despre oamenii altora. Oameni pe care nu se sfiesc să-i numească traseişti, trădători, dar doar când fug la alţii. Când vin la ei, sunt extraordinari, fantastici, valoroşi, cinstiţi şi ne-traseişti.

Astăzi, Florian Nicolae şi-a anunţat, în cadrul oficial, trecerea la PNL. Şefa Gorghiu a „chiulit”, Blaga nu-şi pierde timpul pe la Giurgiu cu aşa ceva. Doar Marian Petrache(secretar general al PNL) şi-a găsit loc în program pentru a reprezenta centrul la întâlnirea cu presa locală.

Am văzut un Petrache simpatic de sincer sau simpatic pentru că are tupeul să fie sincer. Asta, în timp ce mai „micii” săi colegi n-au tupeul să recunoască şi o dau pe „vectori” şi „vectoriţe”, pe „e trădare, o ştim şi noi”, dar nu spunem nume.

„Sunt multe orgolii la Giurgiu(PNL Giurgiu, n.r.). Nu avem nevoie de război, de poliţe plătite(…). Este un judeţ un pic mai complicat”, a zis, printre altele, secretarul liberal. Este un judeţ foarte complicat, domnule Petrache, unde ambiţiile şi orgoliile politice bat, adesea, intenţiile bune, preocuparea faţă de oameni, faţă de dezvoltare din punct de vedere administrativ.

„Odată cu reuşita la Primărie, sper să ne aducă şi liniştea (în partid, n.r.) de care avem nevoie!”, a mai zis Petrache, referindu-se, desigur, la Florian Nicolae. Aşadar, după decapitarea politică a lui Lucian Iliescu(o fi blestemat organizaţia de la Giurgiu, cum se zice de Ceauşescu – la nivel macro), e nevoie de un social-democrat, mă rog proaspăt- fost, ca să se facă linişte în PNL Giurgiu? Interesant.

Sigur, menţionez şi că Petrache a declarat că îşi pune speranţa în Beianu ca să facă primul pas în depăşirea orgoliilor. Adică, Mustăţea nu-i în stare. Auch. Adică şi Beianu are orgolii. Auch. Adică, ce noroc cu social-democratul, mă rog proaspăt- fost, Florian Nicolae, că poate ştie el cum să facă linişte în casa liberalilor.

Nu pot să închei fără să subliniez gândirea (democrat) liberală a celor care ni se înfăţişează imaculaţi moralo-politico etc.: întrebat de un jurnalist dacă nu cumva şi „Floricel” e traseist, Gheorghe Ştefan a spus că la momentul în care critica „transferurile”, se referea la OG 55. „Acum e cu totul şi cu totul altceva. Nu e vorba de traseism. Nicolae Florian respiră liberalism, nu este traseist!”.

Doamne, Dumnezeule!

Fără alte comentarii…

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.