Primul-ministru al României a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva momente, un mesaj extras din declaraţiile făcute la cea mai recentă şedinţă de Guvern, cu privire la solicitările de majorare a salariilor celorlalte categorii profesionale din sectorul bugetar.

“Toți bugetarii au dreptate – merită și ei salarii mai mari. Ne ținem de cuvânt, iar spre deosebire de alții care au tăiat salariile, noi mereu am dat în plus! La ‪#‎Educație în martie a intrat în vigoare prima creștere, în octombrie intră a doua. Vom fi serioși în continuare și nu ne angajăm la ce nu putem face!”, a scris Ponta pe Facebook.

Este de reamintit faptul că, PDL le promitea, în 2011, profesorilor salarii majorate cu 50%, în campanie electorală. Apoi, imediat după preluarea puterii, PDL-iştii(ascunşi acum printre PNL-işti) le-au măcelărit salariile dascălilor, reducându-le cu 25%.

Interesant este că, atunci, nimeni n-a făcut vreo grevă, iar acum, “de ciudă” că medicii primesc bani în plus, unii profesori ameninţă cu boicotarea Bacalaureatului şi a debutului de an şcolar dacă nu le este majorat salariul cu… atenţie: 70%.

O aroganţă nepotrivită celor pentru care avem tot respectul şi în care ne punem întreaga speranţă.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Daca politicienii nu ar fura atat de mult cu siguranta ca bugetarii ar fi mult mai intelegatori.in conditiile in care se vorbeste de milioane de euro date unor firme fara sa achizitionezi nimic normal ca ca populatia se revolta.eu as solicita ca profesor o marire salariala de cel putin 200% ptr.ca statul are bani.daca nu ar avea nu s-ar fura atatia bani zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.