Lipsa precipitaţiilor afectează, printre altele, culturile de porumb, floarea-soarelor, plantaţiile pomi-viticole. Agricultorii giurgiuveni persoane fizice sau juridice ale căror suprafețe și culturi au fost afectate de seceta din acest an se pot adresa Direcției pentru Agricultură a Județului Giurgiu, din Şoseaua Ghizdarului, nr. 1, pentru sprijin și ajutor. 
Specialiştii arată că din cauza temperaturilor ridicate din aer, dar şi al deficitelor mari de umiditate din sol, culturile de porumb vor avea de suferit: va avea loc ofilirea, răsucirea şi uscarea parţială/totală a frunzelor, şiştăvirea boabelor de porumb.

De asemenea, multe dintre plantele de floarea soarelui nu vor avea seminţe.

În privinţa plantaţiilor pomi-viticole, specialiştii ANM arată că se va semnala în continuare îngălbenirea frunzelor, un ritm de creştere al fructelor/boabelor mai redus decât în mod normal, acumularea forţată a zahărului, subdimensionarea şi căderea prematură a rodului, îndeosebi pe terenurile afectate de fenomenul de secetă pedologică prelungită.

Specialiştii susţin totodată că, pe fondul secetei accentuate, arăturile în câmp în vederea însămânţărilor de toamnă se vor desfăşura cu dificultate.
Articol preluat de pe www.primariagiurgiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.