Nu pot fi ipocrită şi să spun că nu mă aşteptam la asta. Ba chiar am scris, la momentul respectiv, că abia aştept să facă pasul, ca să le pot bate obrazul. Că n-au obraz, cuvânt şi niciun fel de ruşine faţă de români(despre care tot spun ei că sunt prea deştepţi ca să fie păcăliţi…) rămâne să judece poporul. Inclusiv cel “local”.

Viceliderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a declarat, recent, că aleşii locali care au migrat, în urma Ordonanţei 55, de la PNL la PSD şi doresc să se întoarcă la liberali, ar putea fi primiţi înapoi, dacă au susţinerea cetăţenilor şi în funcţie de motivele pentru care au plecat.

Băi, mă laşi? Şi cam ce motive tre’ să invoce primarii ca voi să-i primiţi înapoi, deşi i-aţi făcut în toate felurile: „traseişti”, „penali”, „şantajabili”, de „înlocuit oricând”?

Tre’ să vă declare, în genunchi, sub jurământ, că vă iubesc, că au în sânge doctrina liberală, ce?

Sau demni, la vreun restaurant de fiţe, cu nota de plată în faţa cui trebuie, să garanteze că…, ştiţi voi: voturi, şi e suficient?

Ce penibil! De fapt, chiar credeţi despre oameni că au mintea scurtă. Pardon, memoria.

Aşa o fi, dar doresc să le reamintesc măcar giurgiuvenilor ce ziceau liderii PNL Giurgiu, imediat după intrarea în vigoare a Ordonanţei 55. Este vorba despre extrase ale declaraţiilor, cuprinse în articole apărute pe site-ul Giurgiu Net.

Cel mai vehement în privinţa „traseiştilor” era copreşedintele Gheorghe Ştefan.

„Se pare ca politicienii romani nu inteleg sau nu au inteles semnificatia votului din 16 noiembrie sau au inceput deja sa uite. Astazi am avut doua mari dezamagiri, una nationala pt ca in Parlament s-a votat impotriva deferirii lui Vosganian justitiei( intre noi fie vorba daca ar avea un pic de demnitate ar trebui sa se ofere singur instantei) si a doua dezamagire este locala pt ca onorabilii mei colegi din PNL Giurgiu care chiar la aceasta ora se intalnesc cu primarul fugar din Ogrezeni care la alegerile prezidentiale a dat voturile ogrezenenilor lui Ponta. Domnule Presedinte Klaus Iohannis parca ati spus ca primarii traseisti sa ramana unde s-au dus, va rog sa le mai spuneti inca odata si PNL Giurgiu ca poate au inteles gresit. In loc sa mergem in localitatile unde nu avem organizatii umblam dupa fugari! Pacat de munca si investitia celor ce am muncit pt dumneavoastra in speranta ca vom face altfel de politica! Curat- murdar !”, scria copreşedintele PNL Giurgiu,  Gheorghe Ştefan, pe Facebook, în 13 februarie 2015.

Auch! Nici Vasile Mustăţea, pe vremea respectivă co-preşedinte PNL Giurgiu, nu era mai blând. „Nu se numesc traseişti, e un cuvânt prea uşor, sunt trădători cei care au plecat!(… Cei care au plecat nu sunt traseişti, sunt trădători şi nu mai au ce să caute în partid(…). Trebuie să fim foarte fermi!Tot la fel se pune problema şi cu primarii. Cei care au trădat şi au plecat nu mai au ce să caute înapoi” spunea Mustăţea pe 1 decembrie 2014.

Şi unul dintre liderii de la municipiu, Liviu Popazu era ferm. „Vorbim de instaurarea unui partid-stat… Cum ar fi să fie dată o Ordonanţă care, timp de 3 ore, să permită trecerea pe culoarea roşu, fără amenzi?”. Ar fi la fel, cred. Cum a fost când s-a demarat în trombă, peste trecerea de pietoni, pe culoarea galben, fără amenzi. Doar că, da, în 2006, nu erau prezidenţiale, iar în 2012, primarilor li se cam termina mandatul. Dar i-au primit! Şi, pentru că nu a fost „legalizată” treaba, a fost perfect moral şi constituţional ce s-a întâmplat, nu?

Notam pe 5 septembrie 2014.

Fără alte comentarii

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.