Este vorba despre bani ce vor ajunge la unităţile administrativ-teritoriale pentru proiecte în continuare privind implementarea sistemelor de apă-canal, drumuri, dar , de asemenea, pot fi folosiţi şi pentru reabilitarea şcolilor(în special înfiinţarea de grupuri sanitare în incinta clădirilor).

Anunţul a fost făcut, joi, 13 august, în conferinţă de presă, de purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc.

El a făcut referire, mai întâi, la faptul că Executivul condus de Victor Ponta a dus la îndeplinire cele şase puncte, trei sociale şi trei economice, promise a se transforma în măsuri clare.

“Este vorba despre readucerea salariilor şi pensiilor la valoarea dinaintea tăierilor, chiar indexarea pensiilor. În plus, salariul minim pe economie va ajunge la 1.200 din ianuarie anul viitor. Mai este scutirea de impozit pe profitul reinvestit, măsura privind scăderea TVA, a CAS-ului. Chiar şi Codul Fiscal. PSD propusese valoarea TVA la 20%, PNL a cerut 19%. Aşa a rămas. Vorbim despre măsuri de relaxare fiscală ce ajung să se simtă în buzunarul românului. Premierul Ponta a explicat că există susţinere financiară pentru reducerea TVA la 19%, menţionând că, în primele luni din 2015, s-au încasat 116 miliarde de lei, faţă de 106 în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus Răzvan Cuc.

El a precizat că s-a colectat suplimentar din reducerea TVA la alimente, dar şi din reducerea evaziunii fiscale după controalele ANAF.

“Preşedintele României, Klaus Iohannis, se comportă ca un preşedinte de partid şi nu de ţară. Pensiile pentru veterani, de exemplu, le-a aprobat fără să se mai întrebe dacă sunt bani sau nu. Oricum, asemenea reuşite economice deschid premise şi pentru investiţiile din judeţul nostru. După cea mai recentă rectificare, au fost alocate 410 miliarde de lei UAT-urilor din Giurgiu”, a subliniat Cuc.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.