Dunărea scăzută a făcut din zona “piciorul podului”, la Giurgiu, o plajă de vis, vara aceasta. Chiar dacă înotul în locuri neamenajate este interzis, sunt foarte mulţi oameni care aleg să se scalde în asemenea zone. Foarte mulţi giurgiuveni au fost acolo şi miercuri, 12 august.

Ceea ce au lăsat în urmă este aproape imposibil de descris. Am văzut oameni care, efectiv, îşi ridicau cearceafurile aşezate printre gunoaie. Şi, la rândul lor, au lăsat pe jos, tot ce nu le mai folosea.

Pet-uri, cutii de băuturi, cutii de pizza, alte asemenea sute de ambalaje, aruncate peste tot, coji de seminţe. Şi în apă am descoperit sticle, pungi din plastic etc.piciorul podului 4 piciorul podului 2 piciorul podului 3

Sigur, cum toţi cred că pot face ce vor cu gunoiul(că au drepturi!), mai puţin să-l arunce la locul lui( cât de greu este să-ţi strângi resturile într-o pungă pe care să o laşi la un container, în drumul tău spre casă?), dau vina pe autorităţi(indiferent cine au fost sau vor fi acestea…) că nu strâng mizeria după ei.

Ruşinos! Trist şi pentru că mereu curăţă după ei oameni cu bun simţ. Şi trist e că aşa i-au învăţat. Au mai zis-o şi alţii: Ar trebui prinşi cei care îşi bat joc de ce le-a dat Dumnezeu şi puşi la muncă! Altfel, nu ne mai revenim vreodată.

Cătălina Sfetcu

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.