Aşa-s eu: consider că merită ajutaţi cei care nu se pot ajuta singuri. Altfel, vorbim despre oportunism alimentat de pofte electorale ipocrite(tot ce presupune aceasta). Sau despre nevoia de a părea bun în ochii celor care nu cunosc. Care nu cunosc prea mult…

Să stai cu mâna sănătoasă întinsă către alţii, cu picioarele la locul lor, cu creier şi limbă zdravene, fără să munceşti, dar cu dependenţe de „mila” prefăcută ori naivă a celor care au chef să spună, la final de zi, că făcură o faptă bună şi vor şti toţi ceilalţi… ei, asta e o treabă ipocrită, în opinia mea. La fel şi încurajarea unor asemenea atitudini.

La Consiliul Judeţean, azi, ca de mulţi ani încoace, certurile pornesc şi din cauza banilor alocaţi bisericilor.

Haios modul de prezentare de către declarat-ateul Mihnea Boerescu a situaţiei financiare a personalului clerical: 2 milioane de lei vechi pe minut, din PIB, către Biserica Ortodoxă Română. Asta, în timp ce consilierii judeţeni se contrau pe câte sute de mii de lei vechi să mai acorde sau nu unui schit(tot respectul pentru cei care spun rugăciuni cu sufletul curat şi împăcat).

Hilară a fost şi menţiunea lui Constantin Buduru, potrivit căreia, după ’89 avem inclusiv un „turism mortuar”. Imaginaţi-vă râsetele(deşi acolo vom ajunge toţi) consilierilor şi jurnaliştilor. Cei mai amuzaţi dintre aceia din urmă(dar cei dintâi) au lansat chiar oferta din turismul mortuar românesc: plăteşte unul, se duc doi.

Miliarde de lei vechi! Miliarde! Miliarde s-au dus, în toate mandatele, către biserici. Unele imobile chiar aveau nevoie, altele poate nu. Altele poate pot singure. Ca şi oamenii… Dar, de „frica Divinităţii”, aproape toţi boşii bagă bani. De-ar fi aşa de pioşi, sinceri şi buni şi-n viaţa reală, ce frumoasă ar fi lumea asta!

Miliarde! Şi când vine vorba despre investiţii serioase, ce credeţi, care-i răspunsul? NU SUNT BANI, FRATE!

În urmă cu multă vreme, autorităţile judeţene au „oferit” Companiei Naţionale de Drumuri(CNADNR) drumul ce face legătura dintre Teiuşu şi Mironeşti(porţiune din DN 5A). Interesant este că tronsonul respectiv a fost prins pentru modernizare într-un proiect european ca fiind, de fapt, drum judeţean. Fiecare candidat, care a putut, în fiecare campanie, s-a lăudat oamenilor din satul Mironeşti că-l va repara, chiar dacă n-avea posibilitatea.

CNADNR cere, acum, Consiliului Judeţean Giurgiu să îşi ia drumul înapoi. Dacă tot vă lăudaţi cu el… Acum, pe bune!

Şi ce zice, azi, şeful de la judeţ, Vasile Mustăţea? Eeeee, ce credeţi? Păi, că nu-l preia decât modernizat, că NU ARE BANI.

Domnule Mustăţea, ar trebui să vă supranumiţi: Mustăţea n-am bani! Sau: Mustăţea n-am bani decât când vor muşchii mei(nici torturată nu pot face dezacordul)! Sau: Mustăţea am bani doar pentru swarovsky-urile coroanelor altora.

Cum puteţi să spuneţi că este prea târziu să preluaţi un drum pentru a depune proiect european, dacă tot ziceţi că nu aveţi fonduri la bugetul propriu? Gata? Le-aţi întocmit pe toate? Pe toate cele vechi?

Mda, ne agităm degeaba, noi, jurnalişti, dar şi ei, politicieni! Poate avem baftă să ne judece OBIECTIV, vreodată, pe toţi, oamenii simpli, dar adevăraţi. Oameni buni.

Nesemnata

1 COMENTARIU

  1. Rectificare :
    Peste 1000 ( o mie ) de milioane de euro pe an din PIB inseamna peste 2 milioane lei vechi pe secunda nu pe minut. Pe minut inseamna peste 2000 euro .Zi si noapte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.