Este vorba despre Adriana Buga, fost membru al PPDD, care, după ce a fost exclusă din partid, şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean. În acest sens, prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a emis un Ordin prin care a cerut CJ să ia act de acest fapt. S-a întâmplat marţi, 11 august, în şedinţă extraordinară.

Evident( pentru că nu de puţine ori Buga i-a susţinut ideile şefului de la judeţ şi a votat mai degrabă cu liberalii decât potrivit directivelor partidului care a scos-o consilier), Vasile Mustăţea şi-a exprimat părerea de rău cu privire la încetarea mandatului ei de consilier.buga

Buga, la rândul său, s-a arătat indignată de măsura luată de noua conducere a PPDD Giurgiu, susţinând că a rămas fidelă PPDD, nealegând vreo altă formaţiune în baza Ordonanţei 55.

Chiar şi alţi liberali susţin că nu ar fi fost corect ceea ce i s-a întâmplat, însă, asta îmi aminteşte de o decizie tocmai a lor. Aceea de a-l exclude pe Ionel Dinu din PNL pentru că nu a respectat „disciplina” de partid şi a votat altfel decât i se spusese să o facă. S-a întâmplat în 2013, atunci când Dinu s-a pronunţat pro-contractarea unui împrumut dorit de Barbu(PSD).

Astfel, şi pe acest subiect, cei de la PNL n-ar trebui să dea cu piatra.

Revenind la Buga, s-a vorbit mai bine de jumătate de oră despre cum să fie „amânată” discuţia pe tema încetării mandatului ei. Şi ea şi unii liberali, dar şi „independentul” Ciobanu au susţinut că ar rămâne încă în funcţie, deoarece Buga a atacat în Contencios-Adminstrativ Ordinul prefectului şi decizia PPDD.

Vizibil iritat, Mustăţea a ţipat, la un moment dat, la Mihnea Boerescu(PNL), spunându-i că speră că nu e vreo „procedură parşivă” ca Buga să voteze totuşi, iar proiectele să devină nule…

El a explicat că, doar în cazul în care prefectul face o acţiune în contencios, hotărârile respective se suspendă până la o decizie a Instanţei. Regula, a specificat Mustăţea, nu se aplică şi în cazul unui consilier judeţean, de exemplu.

După discuţii interminabile, Buga a pus punct subiectului şi l-a liniştit pe Mustăţea, anunţând că nu va vota, dar a ţinut să precizeze că cei care au hotărât demiterea ei „vor plăti”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.