68 de situaţii de urgenţă, în doar trei zile, în perioada 7-10 august. La toate acestea au intervenit pompierii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU).

Reprezentanţii instituţiei anunţă, printr-un comunicat de presă că au fost : 53 de intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare(SMURD), 10 incendii, din care un incendiu la o casă şi nouă incendii de vegetație uscată. Pompierii au fost şi la două intervenții pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată, dar au desfăşurat şi două acţiuni pentru protecţia mediului, însă vorbim şi despre un sprijin acordat celor de la Ambulanţa Giurgiu.

În cazul intervențiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: stare de rău, vărsături, lipotimie, dispnee, dureri abdominale, dureri toracice, cefalee, hipertensiune arterială, vertij. Cele 9 incendii de vegetație uscată s-au produs în localităţile Slobozia, Greaca, Bălanu, Ghimpaţi, Cornetu, Oinacu, Bolintin Vale, Stejaru şi Mihăileşti”, este precizat în comunicatul ISU.

Incendiul la casă s-a produs în localitatea Vlad Ţepeş, pe 8 august, şi au ars aproximativ 100 metri pătraţi de astereală, mobilier, electrocasnice, îmbrăcăminte şi materiale textile. Pentru gestionarea evenimentului a intervenit Garda de intervenţie Colibaşi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă a incendiului a fost flacăra.

Tot pe 8 august, specialiștii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu s-au deplasat în oraşul Mihăileşti, sat Drăgănescu, unde au ridicat 1 proiectil exploziv calibru 152 mm fiind transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă pentru a fi distrus ulterior.

O zi mai târziu, pe A1, la km 14, s-a intervenit pentru îndepărtarea de pe partea carosabilă a carburanţilor şi lubrifianţilor rezultaţi în urma unui accident rutier fără victime. Pentru gestionarea evenimentului a intervenit Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal cu 0 autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 1 ambulanţă SMURD.

În aceeaşi zi, deci pe 9 august, specialiștii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu s-au deplasat în localitatea Adunaţii Copăceni unde au ridicat 20 cartuşe de infanterie calibru 6,5 mm fiind transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă pentru a fi distruse ulterior.

Tot pe 9 august, în municipiul Giurgiu, s-a intervenit pentru îndepărtarea de pe partea carosabilă a carburanţilor şi lubrifianţilor rezultaţi în urma unui accident rutier fără victime. Pentru gestionarea evenimentului a intervenit Detaşamentul de pompieri Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.