În baza rezultatelor unei analize realizate de la începutului acestui an şi până în prezent, poliţiştii giurgiuveni desfăşoară acţiuni stradale de conştientizare şi de informare a cetăţenilor pentru prevenirea implicării pietonilor şi motocicliştilor în accidentele rutiere.

Potrivit unui comunicat de presă al celor de la Poliţia Giurgiu, în primele 6 luni ale lui 2015, pe Drumul Naţional 5 în localităţile Daia şi Călugăreni s-au produs 6 accidente rutiere soldate cu 2 morţi, 1 rănit grav şi 5 răniţi uşor, din cauza vitezei (sub cele două forme ale sale  – excesivă, respectiv neadaptată la condiţiile de drum), indisciplinei pietonilor, abaterilor bicicliştilor.

De asemenea, pe Drumul Naţional 6, pe raza localităţilor Ghimpaţi şi Mihăileşti, au fost înregistrate 5 accidente rutiere soldate cu 1 mort, 3 răniţi grav şi 3 răniţi uşor, din cauza depăşirilor neregulamentare, vitezei, traversărilor neregulamentare sau neacordării de prioritate.

Astfel că, poliţiştii au mers în localităţile menţionate pentru a sta de vorbă cu oamenii, subliniind totodată necesitatea respectării normelor rutiere atât de pietoni cât şi de conducătorii auto.

“Acţiunea se înscrie în seria activităţilor derulate în cadrul celor două campanii pentru reducerea riscului rutier, aflate în derulare la nivelul I.P.J. Giurgiu, intitulate “Nu trece dincolo!” şi “Motocicliştii există în trafic!”. Pe timpul activităţilor în cadrul campaniei “Nu trece dincolo!” au fost avertizaţi pietonii care au traversat prin loc nepermis şi totodată au primit recomandări şi materiale informative, prin care aceştia pot conştientiza riscul la care se expun”, se arată în comunicatul reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.