Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a fost începută verificarea celor care au venituri mari şi care prezintă risc fiscal ridicat.

Este vorba despre asociaţi sau acţionari care „au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoane care au cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro”. Desigur, verificările au mai multe etape şi pot dura maximum şase luni sau 12, dacă vor fi necesare informaţii din străinătate.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a menţionat, în acelaşi comunicat: “a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm şi mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalităţi ale vieţii publice, manelişti, cămătari etc, cu toţii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligaţii declarative”.

El a mai spus şi că, de la preluarea mandatului, adică din aprilie 2013, au fost restructurate mecanismele de combatere a evaziunii fiscale. „Astăzi, Antifrauda şi Inspecţia Fiscală scot din piaţă firmele fantomă şi destructurează lanţuri de firme evazioniste zi de zi. Mentalitatea privind obligativitatea emiterii bonului fiscal s-a schimbat radical”, mai spune Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.