Din păcate pentru Giurgiu, sintagma când „doi se bat politic, al treilea câştigă” se transformă mai mereu în „când doi se bat politic, pierde întreg judeţul”. Mai grav este când lupta este dată între membrii aceluiaşi partid politic, unii cu funcţii administrative. Partid care ţine morţiş să ajungă la Guvernare.

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, de miercuri, 5 august, nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Adică, au lipsit tocmai colegii de partid(PNL) ai preşedintelui CJ, Vasile Mustăţea. Erau pe ordinea de zi proiecte importante privind fonduri europene pentru mai multe drumuri judeţene, altele pentru lucrările ce se vor începute la Teatrul „Tudor Vianu” sau la Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu. De asemenea, un alt punct viza acordarea unor sprijine financiare în regim de urgenţă giurgiuvenilor ale căror case au fost afectate de furtuna de vinerea trecută.

Lipsa consilierilor PNL a fost pusă, de către social-democraţii giurgiuveni, pe seama unei ambiţii politice din cauza existenţei pe aceeaşi ordine de zi a altor trei proiecte ce vizau excluderea co-preşedintelui PNL Dumitru Beianu din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”.

Evident că gestul liberalilor a fost criticat dur de colegii lor din CJ. DSC_0016

„A fost un fel de circ politic. Am văzut inclusiv un copreşedinte de partid care şi-a ţinut colegii în birou ca aceştia să nu poată participa la şedinţă. Erau câteva proiecte foarte importante, iar neprezentarea lor va avea consecinţe asupra acestora. Unul dintre puncte viza reabilitarea Drumului Judeţean 505, un proiect cu fonduri europene ce trebuia depus până în septembrie. Neputând fi aprobată documentaţia tehnico-economică acum, nu se ştie dacă va mai putea fi depus şi pierdem fonduri europene”, a declarat, în conferinţă de presă, în aceeaşi zi, consilierul PSD şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii menţionate, Răzvan Cuc.

El a amintit, aşadar, şi despre punctul ce viza documentaţia tehnico-economică pentru proiectul privind Teatrul, dar şi cel legat de alocarea a 1,2 miliarde lei vechi pentru Morga SJU şi 150.000 de lei pentru secţia de Oncologie a unităţii sanitare.

„Sper să nu fie pusă în pericol acreditarea Spitalului. Apoi, mai aveam pe ordinea de zi un punct privind contractarea unui împrumut pentru plata firmelor ce au executat lucrări pe mai multe drumuri judeţene, în cadrul unor proiecte europene(…) Moral ar fi fost măcar să fie luat în calcul ajutorul de urgenţă pentru oamenii care şi-au pierdut agoniseala de o viaţă după ce s-a întâmplat vinerea trecută. N-o să înţeleg de ce dorinţele personale ale unor oameni sunt de-aşa manieră încât afectează întreaga populaţie a judeţului. Aveam, sincer, alte aşteptări de la domnul Beianu. Dumnealui nu le-a dat voie consilierilor să vină la şedinţă. Nu cred că acesta este modul în care trebuie impus politicul spre administraţie”, a mai spus Cuc.

Pe de altă parte, social-democratul a subliniat că era previzibilă, cumva, atitudinea consilierilor PNL, întrucât vinerea trecută, ar fi avut loc o şedinţă cu scântei la ADI-ul „Sănătate asigurată prin apă curată.

„Reprezentanţii ADI sunt nemulţumiţi pentru că n-au primit până acum nicio situaţie financiară, n-au fost convocate şedinţe. Unii dintre ei au ieşit din sală(vinerea trecută, n.r.), dar au fost adoptate mai multe hotărâri cu votul unor noi membri nestatutari. Extinderea ADI nu este încă aprobată şi dacă oricine altcineva în afară de membri de drept votează, asta face ca hotărârile respective să fie nule. Am impresia că aceste ADI-uri sunt, oricum, ţinute de dragul de a avea puterea asupra unor comune(…). Totul este un circ ce trebuie să înceteze, cred că problemele trebuie tratate cu maturitate. Dacă lucrurile vor continua aşa, pe interese politice personale, atunci cred că la CJ va fi un blocaj administrativ”, a mai declarat Răzvan Cuc.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.