Zeci de intervenţii SMURD, mai multe incendii, intervenţii la inundaţii, dar şi o intervenţie pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. În perioada 29 iulie- 3 august, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu au avut serios de lucru.Într-un comunicat de presă transmis recent, reprezentanţii ISU Giurgiu anunţă că au fost, aşadar, 96 de situaţii de urgenţă la care s-a intervenit, iar dintre acestea 66 au fost cazuri pentru SMURD. Au fost, de asemenea:

9 incendii, din care: 1 incendiu la apartament şi 8 incendii de vegetație uscată, mirişte şi gunoi menajer;

13 intervenţii la inundaţii;

1 acţiune pentru protecţia mediului;

1 intervenție pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată;

1 misiune de protecţie (meci de fotbal).

„În cazul intervențiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: cefalee, stări de vomă, dureri abdominale, tahicardie, vertij, greţuri, hipertensiune arterială, dureri toracice. Cele 8 incendii de vegetație uscată, mirişte şi  gunoi menajer s-au produs în municipiul Giurgiu şi localităţile Stăneşti, Bâcu, Isvoarele, Mogoşeşti, Floreşti, Băneşti şi Valea Plopilor”, este specificat în comunicat.

De asemenea, documentul cuprinde toate informaţiile legate de celelalte misiuni ale pompierilor.

Dintre acestea, redăm doar câteva. Astfel, pe 30 iulie, în oraşul Mihăileşti, sat Drăgănescu, s-a intervenit pentru căutarea unei persoane presupus a fi înecată în râul Argeş.

„Pentru gestionarea evenimentului au intervenit Detaşamentul de pompieri Giurgiu şi Garda de intervenţie Mihăileşti cu 1 autocamion de intervenţie cu 1 barcă, 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 1 ambulanţă SMURD. În urma căutărilor efectuate de echipele de căutare – salvare şi scafandri, în data de 31.07.2015 respectiva persoană a fost găsită decedată”, spun cei de la ISU.

Apoi, pe 31 august, în localitatea Letca Nouă, s-a intervenit pentru scoaterea din fântână a unei persoane decedate. A intervenit Garda de intervenţie Mihăileşti cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Pe 1 august, în municipiul Giurgiu, pe DN 5C şi pe DJ 504, cei de la ISU au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe partea carosabilă. A intervenit Detaşamentul de pompieri Giurgiu cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă.

O zi mai târziu, specialiștii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu s-au deplasat în comuna Vedea unde au ridicat 1 grenadă de mână defensivă fiind transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă pentru a fi distrusă ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.