Despre… „năstruşnica” demolare a unei clădiri din Istru în locul alteia a relatat, mai întâi, o televiziune locală, apoi alte câteva naţionale. Ulterior, subiectul, de-a dreptul delicios, ce-i drept, a fost preluat şi de jurnaliştii giurgiuveni din presa scrisă. De aceea, a şi fost prima temă dezbătută în conferinţă de presă, marţi, 4 august, de către primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

„Problema nu a fost la Primărie. Eu cred că s-a înţeles cursul lucrurilor. Ei(muncitorii firmei care acţionează acolo, n.r.) nu trebuiau să demoleze pentru că nu aveau ordin de începere a lucrărilor. Într-adevăr, firma este câştigătoarea licitaţiei, dar nu primise încă ordinul”, a explicat Barbu.

Întâmplarea cu pricina s-a petrecut acum aproape o săptămână şi, a mai spus primarul, chiar el i-ar fi oprit pe harnicii muncitori de la demolarea blocului greşit.

„Ei aveau în documentele de atribuire totul şi locaţia şi care e blocul, tot. Nu este treaba primarului de ce au greşit clădirea. Este o comisie constituită la Primărie, va fi o evaluare, se va stabili o expertiză, vedem ulterior ce e de făcut”, a subliniat edilul-şef.

El a menţionat că distrugerea unei părţi a blocului D nu ar pune în pericol viaţa locuitorilor din zonă, dar şi că, după evaluarea ce va fi făcută, va fi stabilit cum se va acţiona în continuare. Cel mai probabil va fi demolat în totalitate, dacă luăm în calcul faptul că renovarea unei clădiri este de două ori mai scumpă decât construirea uneia noi.

Pentru greşeala de la Istru va plăti firma ce efectuează lucrarea, a specificat primarul Barbu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.