După privatizarea ciudată a CET-ului, după licitația „cu cântec” pentru groapa de gunoi, și după problemele cu justiția, rămase „dosite” până în prezent, un nou artificiu „marca Dumitru Beianu” iese la iveală. Cu circa cinci ani în urmă, printr-o găselniță legislativă, fostul președinte al Consiliului Județean Giurgiu și-a „tras”…stradă!

Nu, nu este o greșeală! Ca urmare a unei hotărâri de consiliu local, din perioada în care primar al municipiului era Lucian Iliescu, Beianu a devenit singurul român proprietar de stradă. Afirmația a fost făcută de realizatorii emisiunii X-Press (B1TV), marți, 21 iulie.

beni1Pe scurt, istoria străzii cu pricina se prezintă astfel: în ședința de consiliu din 29 martie 2007, aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii de intrarea Crinului unei străduțe de pământ, adiacente străzii Vlad Țepeș, nr. 50. Minune, minune….! Cine oare își are domiciliul la acea adresă? Nimeni altul decât președintele de Consiliu Județean de la acea vreme, Dumitru Beianu. Nu trece mult și, la aproape doi ani de zile diferență, se revine asupra deciziei de atribuire de nume, se retrage denumirea străduței. NU se răcise bine cerneala pe semnăturile de pe proiectul de hotărâre cu pricina, că, în 2010, tot prin hotărâre de consiliu locla, se atribuie, FĂRĂ LICITAȚIE PUBLICĂ, PE 49 DE ANI, terenul în suprafață de 113 mp (33 de metri lungime și 3 metri lățime, dacă e să ne luăm după  adiacent străzii Vlad Țepeș nr. 50. Beneficiari ai concesiunii: Mihaela și Dumitru Beianu, cei al căror domiciliu figurează la adresa menționată. Redevența anuală, calculată (nu se știe cum) și fixată pentru familia apropiată lui Lucian Iliescu, este de 128 de euro/an. Adică, vreo 10 (zece!!) euro pe lună! O nimica toată pentru familia baronului liberal, care, astfel, s-a văzut proprietară pentru următoarea jumătate de secol pe o stradă întreagă!

La și mai scurt timp după atribuirea străzii către familia Beianu, aceasta a fost asfaltată, dar ceea ce frapează este faptul că, din 2010, nu s-a mai aprobat nicio autorizație de construcție în zona respectivă. Singura clădire este casa fostului președinte al Consiliului Județean, deși în zonă sunt mai multe terenuri private, ale unor cetățeni din municipiu. Terenuri care zac în paragină, pentru că singura cale de acces la acestea a fost închisă, la propriu, de singurul român care deține o stradă.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.