Peste 20 de poliţişti rutieri giurgiuveni au fost, zilnic, la treabă pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi în municipiul Giurgiu şi oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti. Aceasta, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi reducerea riscului rutier.

Vineri, 3 iulie, poliţiştii au acţionat pe D.N.5, D.N. 6, D.J. 401, D.J. 412 şi D.J. 601 pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care au încălcat normele rutiere depăşind limita legală de viteză, fiind utilizate 10 aparate radar. Acţiunile au fost întreprinse ca urmare a faptului că viteza, sub cele două forme ale sale – excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe 4 iulie, activităţile poliţiştilor rutieri s-au concentrat pe depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care, deşi au consumat băuturi alcoolice se urcă la volanul autovehiculelor şi le conduc pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, nerealizând consecinţele acestor acţiuni şi pericolele la care se expun, atât ei cât şi ceilalţi participanţi la trafic.

“Cu ocazia activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate şi aplicate 377 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 147.030 lei, din care 173 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute 44 de permise de conducere şi retrase 14 certificate de înmatriculare. În această perioadă, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni rutiere (3 pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule de către persoane care nu posedă permis de conducere şi 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.) şi au întocmit două dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă ca urmare a producerii a două accidente rutiere uşoare”, se arată într-un comunicat de presă al IJP Giurgiu.

Poliţiştii mai anunţă că, în perioada menţionată, un accent deosebit s-a pus pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naţionale 5 şi 6, pe tronsoanele de drum unde în week-end se creează ambuteiaje precum şi în municipiul Giurgiu, în zona comunicaţiilor către Punctul de Frontieră Giurgiu, pentru evitarea blocajelor, având în vedere perioada estivală şi lucrările la Podul Prieteniei.

Acţiunile poliţiştilor rutieri din judeţul Giurgiu vor continua în perioada 6 -12 iulie pentru reducerea riscului rutier şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pe linia combaterii vitezei excesive şi vor fi desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii şi sancţionării traversărilor neregulamentare de către pietoni, combinate cu activităţi de conştientizare a riscurilor şi informare cu privire la respectarea normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.