În această după-amiază, în Parlamentul României va fi votată propunerea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu(fost PDL) în fruntea Serviciului de Informaţii Externe(SIE). Un subiect controversat, ce a stârnit reacţii negative în rândul populaţiei, în rândul oamenilor politici.

Despre acest subiect a vorbit, recent, în conferinţă de presă, şi preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău. El a criticat aspru această propunere, spunând că Iohannis ar dori, de fapt, să redea ţara celor pe care, în 2012, românii i-au dat jos, cu un vot impresionant pentru USL.

“În politică, la fel ca în administraţie, există nu doar legi scrise ci şi cutume ce sunt respectate chiar dacă nu sunt stipulate undeva, ele ţin de cuvântul dat al unui om politic. Vreau să vă spun că Marea Britanie, de exemplu, nu are o Constituţie iar, acolo, Parlamentul  funcţionează numai pe cutume, pe înţelegeri, cu oameni de cuvânt. La noi a existat o cutumă pe care chiar şi Traian Băsescu a respectat-o, aceea ca unul dintre Servicii să îl aibă Opoziţia, iar celălalt Puterea, tocmai în ideea de a crea un echilibru în stat. Ei bine, acest lucru domnul preşedinte Iohannis l-a încălcat. Ba mai mult, dacă dânsul declara, în campania electorală, că un partid nu trebuie să aibă toată puterea, lucru normal, în acest moment vrea să dea PNL sau, de fapt, PDL toată puterea. În condiţiile în care pentru noi PDL-ul a fost cel mai rău lucru ce ni se putea întâmpla în ultimii 25 de ani, una dintre cele mai proaste guvernări, cu tăieri de venituri, prigoniri, cele mai mari furăciuni ce au putut exista şi în acest moment vrem din nou să-I urcăm la Guvernare? Blaga, MRU, Anastase sunt de acolo. Dacă vă pun să număraţi 10 liberali, nu-i găsiţi, pentru că nu sunt. De fapt e PDL-ul cu altă denumire acolo”, a declarat senatorul Niculae Bădălău.

La votul din această după-amiază, UNPR, UDMR şi PNL au anunţat că vor vota “pentru”.

Klaus Iohannis a propus(iar propunerea a trecut) în februarie, anul acesta, ca la conducerea Serviciului Român de Informaţii să fie numit liberalul Eduard Hellvig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.