In fecare an, pe 29 iunie, este marcată Ziua Internaţională a Dunării la propunerea ţărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea.

O amplă acţiune de ecologizare a malurilor Dunării și a altor ape a avut loc sambătă, 27 iunie 2015. Ecologizarea, parte din campania naţională “Let’s Do It, Danube!”, a fost organizată, cu această ocazie, în judeţele dunărene: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

În  judeţul Giurgiu, majoritatea instituţiilor și primăriilor au fost invitate pentru a se implica într-o  singură zi în ecologizarea malurilor pe data de 27 iunie.let us do it (2)

La nivelul municipiului, echipa judeţeană împreună cu Primăria municipiului Giurgiu au instituit la sediul primăriei un comandament “Let’s Do It, Danube!”, prin care s-au mobilizat forţe importante, au fost stabilite și repartizate zonele de ecologizare și responsabilităţi pentru fiecare. Comandamentul a activat în ultimele două săptămani și mai ales în ziua de curăţenie. Sacii și mănușile au fost distribuite din timp la mai multe instituţii, astfel incat acestea au mers direct la zonele repartizate.let us do it

Sambătă, au fost ecologizate zone identificate de la Canalul Plantelor pană la Podul Prieteniei, inclusiv zona Vămii. In anumite zone, unde erau depozitate cantităţi mari de deșeuri, s-a intervent și cu buldoexcavatoare.

La acţiunea de ecologizare din 27 iunie, se estimează că au participat 2500 de voluntari in municipiu și judeţ, centralizarea datelor urmand a fi finalizată in cursul săptămanii.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!“ în perioada martie-iunie în toate județele dunărene, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și susținut de Kaufland România.let us do it (1)

De asemenea, proiectul s-a bucurat si de susţinere din partea mai multor parteneri: Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, Primaria Municipiului Giurgiu, Apele Romane SGA Giurgiu, Comisariatul Judeţean al Garzii de Mediu Giurgiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu , Romsilva, Inspectoratul Scolar Judeţean, ISU Vlasca, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Inspectoratul Poliţiei judeţene Giurgiu.

Fragmente din comunicatul de presă transmis de echipa judeţeană “Let’s Do It, Danube!” Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.