O acţiune specială s-a desfăşurat, vineri, 26 iunie, la sala de sport a comunei menţionate, eveniment la care au participat sute de oameni, locuitori ai satelor Prundu şi Puieni.În cadrul activităţii denumite „Enel te ajută să consumi responsabil energie electrică”, oamenii au fost invitaţi să aducă patru becuri clasice şi au primit în locul lor tot atâtea becuri economice. Şi au venit sute de oameni.

 

Numai că, dintr-o acţiune ce ar fi putut trece oarecum neobservată, primarul Cătălin Corbea a reuşit să o transforme într-un adevărat spectacol. Zeci de copii şi tineri, dar şi adulţi, au dansat pe diverse tipuri de muzică sau au cântat.

În pauzele dintre numerele artistice, moderatorul le spunea oamenilor cum şi de ce este bine să facă economie la energia electrică. De asemenea, oaspeţii şi gazdele au luat cuvântul.

„Proiectul nostru este un cadou şi nu mă refer la becurile primite, ci la cadoul cunoaşterii. Azi, cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi învăţat ceva şi ştim cu toţii că economisind, puţin de aici, puţin de acolo, putem pune bani de o parte şi să facem ceva pentru noi şi copiii noştri. Am ales Prundu pentru că demult n-am mai văzut o comună atât de frumoasă, de îngrijită, înfloritoare, cu trotuare… Ştiţi că trotuarul este semnul modernităţii, al progresului. De aceea am şi ales comuna dumneavoastră, pentru că se pliază pe ideea noastră de succes”, le-a spus oamenilor directorul de imagine al Enel, Radu Coşarcă._DSC0194 _DSC0187

A fost invitat să ia cuvântul şi şeful reţelei electrice ce alimentează inclusiv Prundu, inginer Petre Stoian. „Sunteţi o comunitate cu oameni gospodari şi energici. Vă reamintesc faptul că, de la începutul anului, tocmai pentru că sunteţi harnici şi energici, am montat două noi transformatoare, iar Prundu este conectată direct la staţia de înaltă tensiune. În acest fel, colegii noştri tehnicieni, la iarnă, vor lupta mai puţin cu nămeţii. Salutăm preocuparea primarul Corbea în ceea ce priveşte modernizarea iluminatului public şi proiectul nostru vine în completarea a ceea ce s-a început. Ne dorim ca în casele fiecărui locuitor din Prundu să existe becuri ecologice”, le-a transmis oamenilor Stoian( foto jos, lângă primarul Corbea)_DSC0189

Aşa cum este ştiut, în satul Puieni, iluminatul public a fost modernizat în proporţie de 100%, cu fonduri de la bugetul local, fiind vorba despre înlocuirea tuturor lămpilor cu unele economice, cu led-uri. Şi în Prundu s-a reuşit schimbarea acestora, în proporţie de 50%, dar, în acelaşi timp, autorităţile locale au un proiect european ce vizează şi înlocuirea tuturor stâlpilor cu unii moderni.

„Suntem mândri pentru că Enel a ales comuna noastră pentru cea de-a V-a ediţie a acestei campanii. Le mulţumesc şi eu, dar şi în numele dumneavoastră. Ştiţi că modernitatea prin tehnologie vrem s-o implementăm în localităţile noastre. Cu aceste becuri, vom face o economie de cel puţin 10 lei, lunar, la factură şi îmi doresc să le folosiţi şi să constataţi beneficiile. Într-adevăr, acest program este o extensie a celor începute de noi”, le-a spus celor prezenţi şi primarul Cătălin Corbea.

De asemenea, astăzi, la Prundu, în cadrul aceleiaşi activităţi, a avut loc şi o tombolă, fiind acordate zeci de aparate electrocasnice celor care au venit să facă schimb de becuri vechi cu unele economice.

 

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.