Marți, 23 iunie, a avut loc dezbaterea “România TA, Părerea TA 2015″, organizată sub egida Departamentului pentru Tineret din cadrul Consiliului Național al PSD.

Evenimentul a  avut loc la sala “Ovidiu Șincai” din Camera Deputaților. Pe agenda discuțiilor s-au aflat politicile publice destinate tinerilor din România.

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a participat la lansarea Departamentului Politici pentru Tineri, în cadrul dezbaterii “România TA, Părerea TA 2015″ desfășurate la Palatul Parlamentului. Evenimentul, organizat de Gabriela Podașcă, președintele Departamentului Politici pentru Tineri, i-a avut ca invitați pe Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, precum și peste 100 de reprezentanți ai societății civile, ai sindicatelor și patronatelor.

Dezbaterea și-a propus să identifice direcții de acțiune pentru problemele cu care se confruntă tinerii, în special în domenii precum educația și integrarea pe piața muncii. Principalele teme de discuție au fost politicile guvernamentale pentru crearea de locuri de muncă și modalitățile de susținere a antreprenorialului în rândul tinerilor.

Am gândit acest proiect `România Ta, Părerea Ta!` pentru că este foarte important pentru noi, ca şi guvernanţi, să ştim care sunt opiniile tinerilor legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pentru promovarea incluziunii sociale, pentru găsirea locurilor de muncă pentru tineri. Tot ceea ce înseamnă politici pentru ocuparea tinerilor şi promovarea incluziunii sociale rămân priorităţi pentru Guvernul Ponta. Încă din 2012 am luat o serie de măsuri cu accent pe tineri. Vom continua aceste politici active. Avem nevoie de opiniile dumneavoastră pentru a ţinti mai bine”, a declarat Rovana Plumb, președintele Consiliului Naţional PSD.

Gabriela Podașcă, președintele Departamentului Politici pentru Tineri, a subliniat nevoia unui parteneriat solid între administrația publică și societatea civilă: „Garanţia pentru Tineri, Programul Start, subvenţiile acordate firmelor care angajează absolvenţi de liceu sau facultate au devenit posibile datorită colaborării dintre Guvern și Parlament, pe de-o parte, și societatea civilă, mediul academic, sindicate și patronate pe de altă parte. Este important să continuăm acest dialog, este cel mai bun mod în care îi putem sprijini pe tineri să îşi construiască un viitor în România„.

Referitor la activitatea Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă a declarat: „Vreau să fie cadrul în care să putem dezbate idei pentru tineri, de la tineri. Să fie mijlocul prin care ideile noastre ajung pe masa Guvernului și mecanismul prin care măsurile guvernamentale sunt implementate în rândul comunităţilor locale.”tsd 1

Din partea Județului Giurgiu au participat : Udvuleanu Dragoș – Președintele Organizației Județene TSD Giurgiu, Gheorman Marius – Președinte Executiv Organizația Județeană TSD Giurgiu, Grigore Mirona – Vicepreședinte Organizația Județeană TSD Giurgiu, Barbu Ionut – Președinte Organizația Municipală TSD Giurgiu.

Comunicat de presă TSD Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.