29 de persoane cu dizabilităţi au depus cereri, de la începutul anului şi până în prezent, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului( DGASPC) Giurgiu, prin intermediul cărora au cerut acordarea gratuităţii la rovinietele auto.

“Numărul persoanelor care solicită acordarea scutirii de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale este în continuă creştere: de la 6 persoane care au solicitat în anul 2012 acordarea acestei gratuităţi, numărul  solicitărilor a ajuns la 38 în anul 2013. În anul 2014, au fost acordate gratuităţi la rovinietele auto pentru 47 persoane cu handicap iar de la începutul acestui an şi până în prezent, la nivelul DGASPC Giurgiu au fost depuse alte 29 cereri în acest sens”, se arată într-un comunicat al instituţiei respective.

Nu toate cererile depuse pentru acordarea gratuităţii la rovienietele auto au primit un răspuns favorabil, mai anunţă reprezentanţii DGASPC Giurgiu. Principalul motiv pentru care acordarea gratuităţii este respinsă este acela că solicitanţii (persoanele încadrate în grad de handicap şi  care au autoturism în proprietate) nu au autoturismul adaptat dizabilităţii; au fost situaţii în care a fost solicitată acordarea de gratuităţi pentru autoutilitare, cereri care au fost de asemenea respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.