Mari bătăi de cap a dat acest drum judeţean, unul dintre cele mai lungi şi mai importante din Giurgiu, actualului preşedinte al CJ Giurgiu. De fapt, ar fi trebuit să pun ghilimelele de rigoare la debutul frazei. 

În fine, coşmaruri sigur a avut Vasile Mustăţea, dar mai degrabă din pricina presei care, din primele sale zile de mare şef al micului judeţ, l-a… presat. Să dea drumul licitaţiei, să urgenteze procedurile, să nu aştepte câţiva ani până la nu ştiu ce contract, pentru că legea se pare că i-ar fi permis încă de la debut să demareze, măcar cu actele, treaba acolo. Altfel, contestaţiile durează şi poate pierde lupta respectivă dacă amână investiţiile aferente. Câte „certuri”, personal, am avut pe tema aceasta cu dumnealui. A ţinut-o pe-a domniei sale, fireşte, până la final, dar iată că alţii se pare că au avut dreptate. Se apropie termenul de încheiere a proiectului şi stadiul lucrărilor este… ruşinos. CJ Giurgiu riscă, astfel, să dea banii înapoi Uniunii Europene şi drumul va rămâne aşa pentru alţi 25 de ani, probabil.

Pentru cei care nu ştiu, pentru DJ 603(Naipu (DN6) – Schitu – Mirău – Stoeneşti – Ianculeşti – Uzunu – Mihai Bravu– Comana (DJ 411) a fost depus încă din mandatul lui Victor Boiangiu un proiect european. Acesta a fost declarat câştigător în mandatul lui Beianu şi contractul de finanţare a fost semnat de Vasile Mustăţea. Ce mai istorie, ce mai… proteste… Vă amintiţi?

Sute de oameni din satele străbătute de şoseaua „blestemată” au blocat circulaţia, în două rânduri, trecând continuu pe trecerea de pietoni de la Uzunu. Am stat de vorbă cu oamenii. Ştiau că mare lucru nu poate fi realizat, până la demararea proiectului efectiv, dar cereau măcar îndreptarea „carosabilului” pentru că starea de degradare atinsese apogeul, pe unele porţiuni. Nici drumurile agricole nu cred că au arătat vreodată cum arată DJ 603, în unele zone. Punem pariu?

Evident, nu s-au găsit niciodată fonduri, se agăţau de tot felul de chichiţe ale legii, dar, de fapt, părea că lui Vasile Mustăţea îi cam convenea postura de victimă. Ghinion!

Însă, n-a avut niciodată curaj să meargă în rândul oamenilor şi să le explice ce se întâmplă. „Bietul” Ion Mateescu(directorul Direcţiei Judeţene de Transport) a fost singurul care… n-a avut ce face şi s-a băgat între ei, să-i liniştească şi să nu se pomenească, doamne fereşte, şeful CJ cu picior de protestatar la poarta instituţiei.

Revenind. La începutul lunii iulie, anul acesta adicătelea, proiectul se va încheia. Cred că prin iarnă, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, spunea că, dacă lucrările se vor fi încheiat la termen, el nu va mai fi „vorbit” de Vasile Mustăţea timp de 30 de zile…

Sincer, nu cred că preşedintele CJ va avea acest noroc, însă rămâne să vedem( cu ochii presei), la faţa locului, curând, în ce stadiu sunt lucrările.

Şi voi reveni la momentul respectiv cu completările de rigoare despre unul dintre cele mai valoroase proiecte europene ale judeţului, ce ar putea fi pierdut se pare. Iar pentru asta multe explicaţii vor trebui să fie date oamenilor cărora le-aţi făcut promisiuni!

Cătălina Sfetcu

P.S. Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea DJ 603 a fost câştigat pe Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare de peste 75 de milioane de lei.

Sursă foto: Opiniagiurgiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.