Între două evenimente, astăzi, apuc să văd, scurt, la un post naţional, o ştire cu pensionari care au protestat, în Capitală. N-am apucat să aflu câţi, cum, ci doar că-s nemulţumiţi de nivelul de trai, de pensii(?!), că biletele de tratament sunt tot mai puţine… M-am documentat şi am aflat că au fost circa 200 de pensionari ai Federaţiei Naţionale Unirea.

Oameni buni, fraţi români, stimaţi vârstnici, tineri, adulţi, femei şi bărbaţi, asta este o glumă, nu? Ştim, mâine, va fi supusă votului în Parlament moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta şi “trebuia”, desigur, şi nişte mişcări de stradă. Dar, să mă ierte Dumnezeu, la această categorie v-aţi gândit? Mie-mi cam miroase a mânuţă de Opoziţie aici, adicătelea. Dar doar 200 de oameni s-au găsit ca să “impresioneze”, prin intermediul presei anti-PSD? Văleu. E, lăsaţi că vă scoateţi membri de partid, mâine dimineaţă, în stradă. Dar ca să criticaţi ce?

Revenind, unde eraţi, oameni buni, atunci când pensiile v-au fost reduse cu 25%? Unde eraţi voi ai căror bunici sufereau? Atunci de ce nu aţi ieşit în stradă? Vă era frică de regimul Băsescu-PDL, cumva? Interesant.

Am spus-o cu mai multe ocazii, de la Revoluţie încoace, parcă ne-am zăpăcit de tot şi, de multe ori, protestăm aiurea. Exact, aiurea. Păi, după tăierile masive din veniturile românilor, noi am rămas în case, oftând, ridicând din umeri, dar am sărit la bătaie pentru Arafat sau Roşia Montana…

Şi acum, cresc veniturile, salariile, pensiile, TVA la alimente scade la 9% etc., avem creştere economică cea mai mare din UE, dar românul iese în stradă să strige: Jos Guvernul Ponta!, hai înapoi Guvern PDL!(mascat în PNL)?

Eu văd că simţim, aşa, o nevoie de schimbare continuă, deşi nu ştim ce vrem, pe cine să punem în loc, doar că ne place să facem scandal. D-aia, vorba ‘ceea, o să avem ce merităm dacă nu ne trezim(ca-ntotdeauna).

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.