La finele lunii trecute, comisarii Protecţiei Consumatorului Giurgiu au verificat peste 50 de societăţi, din municipiu şi judeţ, ce comercializează materiale de construcţie, găsind nereguli la 21 din acestea.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, la 10 operatori economici au fost găsite produse expirate chiar din 2011, 2013 şi 2014. Vorbim despre lacuri, izolanţi siliconici, adezivi speciali, chit, spumă poliuretanică, pigmenţi sau vopsele.

De asemenea, alţi 10 operatori nu aveau afişate preţurile de vânzare ori erau greu vizibile. În plus, reprezentanţii a două societăţi foloseau la tranzacţiile comerciale mijloace de măsurare ce nu erau verificate din punct de vedere metrologic.

„Au fost întocmite 21 de procese verbale de constatare a contravenţiei. A fost luată o măsură de oprire temporară de comercializare a materialelor de construcţii- în valoare de 3.400 de lei-, ce nu erau însoţite de declaraţii de conformitate care să ateste faptul că produsele sunt sigure şi respectă prevederile legale din domeniu. Au fost şi alte 10 măsuri de oprire definitivă de la comercializare a unor mărfuri ce aveau datele de minimă durabilitate expirate afectând consumatorii din punct de vedere economic”, ne-a spus comisar în cadrul Protecţiei Consumatorului Giurgiu, Carmen Sima.

Valoarea amenzilor, per total, se ridică, aşadar, la peste 50.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.