„Victor Ponta nu trebuie să își dea demisia pentru a-și demonstra abia apoi nevinovăția. Trebuie menținută o separare clară a celor două planuri – guvernarea, majoritatea, lucrurile politice, pe de o parte – și subiectul juridic, pe de altă parte. Liberalii amestecă Justiția cu politicul, ceea ce e cât se poate de periculos pentru democrație.

Premierul Victor Ponta a prezentat astăzi o parte din probele care îi dovedesc nevinovăția în fața acuzațiilor din ultimele zile. Dovezi care, dacă i s-ar fi cerut înainte să fie pus sub învinuire, ar fi împiedicat evoluția ulterioară a situației. Prim-ministrul a explicat foarte clar că procurorii nu i-au dat ocazia să își prezinte punctul de vedere, înainte să se ceară demisia sa.

Evenimentele din ultimele zile ne arată nevoia de a avea o discuție mai largă despre democrație și drepturi cetățenești. Pentru că nimănui nu ar trebui să i se întample lucruri iremediabile înainte să se poată apăra. Exemple precum situația în care se află premierul Ponta, cazul Rarinca, dar și altele care nu s-au aflat în vizorul public, arată că o astfel de discuție este necesară. Altfel, ne îndreptăm spre o situație în care justiția și politicul se amestecă periculos.

Mihai Sturzu,

Preşedinte TSD

(preluare www.psd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.