Având în vedere ultimele evenimente petrecute in spațiul public cu privire la acuzațiile care i se aduc domnului Victor Ponta, Tineretul Social Democrat Giurgiu vine cu urmatoarele precizări :

„Prezumția de nevinovăție primează, iar demisia domnului Victor Ponta nu poate veni in mod forțat în urma citării de către Directia Naționala Anticorupție pentru audieri în ziua în care PNL depune o moțiune de cenzură. Mandatul de premier a fost atribuit în mod democratic domnului Victor Ponta de către Parlamentul României, iar demersul președintelui Klaus Iohannis, prin care i se cere demisia premierului, nu este decât o abordare cu iz politic, în afara Constituției și are rolul de a sprijini PNL în demersurile sale de a prelua guvernarea.

TSD Giurgiu își exprimă solidaritatea cu Victor Ponta, prim-ministrul și președinte al Partidului Social Democrat, și considerăm că acesta trebuie să rămână premier, rezultatele guvernării reprezentând argumentul determinant.

Creșterea economică din ultimii trei ani este una durabilă, cu impact pozitiv asupra nivelului de trai al românilor. Aceste rezultate nu sunt doar pe hârtie, ci ele încep déjà să se simtă și în buzunarele românilor. Este ciudat modul în care aceasta acțiune vine după ce Guvernul condus de Victor Ponta a luat săptămâna trecută două măsuri de mare impact economic si social, si anume reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% și dublarea alocațiilor pentru copii. De asemenea de la preluarea guvernării în anul 2012, au fost crescute pensile și salariile, după dezastrul economic realizat de către guvernul PDL.

TSD Giurgiu este alături de Victor Ponta și subliniază nevoia de a separa foarte clar atribuțiile politicului de cele ale Justiției. In același timp, TSD condamnă ferm orice acțiune de a utiliza justiția drept mijloc de presiune asupra politicului, având în vedere că acuzațiile care se aduc premierului au coincis cu depunerea in Parlamentul României a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Parlamentul este singura instituție care poate să decidă dacă Victor Ponta are sau nu legitimitatea de a ocupa funcția de prim-ministru, asta dacă nu vrem să dăm uitării separația firească a puterilor în stat. TSD Giurgiu”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.