În şedinţa de Guvern, azi, primul-ministru i-a cerut ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să nu cadă în capcana în care au căzut predecesorii săi, foşti miniştri, şi să nu se grăbească să modifice Legea Educaţiei.

„Să nu cădeţi în capcana în care au căzut toţi miniştrii. O să facem o nouă lege atunci când e toată lumea de acord: Parlamentul, preşedintele României, sindicatele, profesorii, elevii, părinţii. Am văzut că a început iarăşi agitaţia, că schimbăm legea. Eu nu sunt de acord să schimbăm nicio lege a educaţiei până nu stă toată lumea la masă, până nu o gândeşte pe termen lung, până nu o facem ca în Europa sau ca în America, mai bine zis”, i-a spus Ponta ministrului Cîmpeanu.

Proiectul Legii educaţiei a fost realizat, în luna martie, de mai mulţi parlamentari, dar au fost şi alte variante emise în următoarele două luni. Printre modificări se numără revenirea la sistemul de acum câţiva ani, precum grupa pregătitoare la grădiniţă, cât şi evaluarea la finalul clasei a VIII-a la mai multe materii, cu unele probe susţinute în timpul anului şcolar.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.