Vicepreşedinte la nivel naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate(OFSD), giurgiuveanca Aurelia Dobre a vorbit, recent, într-o conferinţă de presă, despre ceea ce s-a pus la punct în cadrul Comitetului Executiv Naţional, desfăşurat în perioada 22-23 mai, la Braşov.

Aurelia Dobre a prezentat, însă, mai întâi, unul dintre mesajele adresate celor prezenţi la eveniment de către europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al OFSD.

„În calitate de preşedinte interimar al OFSD, dar şi de membru al Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitate de gen din Parlamentul European, dar mai ales ca femeie, cred că egalitatea de gen este o condiţie necesară pentru îndeplinirea obiectivelor de creştere, ocupare a forţei de muncă şi coeziune socială a oricărei societăţi civilizate”, a spus Dăncilă.

Aurelia Dobre a anunţat presa locală că, la finalul întâlnirii de la Braşov, OFSD a adoptat o rezoluţie privind sănătatea şi educaţia care trebuie să fie priorităţi naţionale în programele care asigură accesarea fondurilor europene în România.

„Pentru buna derulare a proiectelor de calitate cu finanţare europeană, o prioritate va fi pregătirea unui sistem îmbunătăţit de evaluare a proiectelor. De asemenea, pentru soluţionarea nevoilor din zona educaţională şi medicală este nevoie ca programele de finanţare nerambursabilă din fonduri europene şi naţionale să fie corelate şi complementare”, a citat Aurelia Dobre din rezoluţia adoptată de OFSD.

Tot în document este specificat că toate măsurile trebuie luate aşa încât un număr cât mai mare din proiectele şi măsurile plătite din bugetul naţional să fie eligibile şi decontate din asistenţa financiară nerambursabilă alocată de UE României în perioada 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.