Un eveniment în premieră a avut loc, în oraşul nostru, la finele săptămânii trecute, o activitate unică, dar care se doreşte a deveni tradiţie şi, mai mult decât atât, să fie extinsă la specialişti din mai multe domenii. Prefectura Giurgiu şi Direcţia de Sănătate Publică au premiat, cu plachete şi flori, 11 dintre cei mai buni medici specialişti din unităţile sanitare giurgiuvene.

„La iniţiativa doamnei prefect Lavinia Crişu, se face astăzi(vineri, 29 mai, n.r.) o evidenţiere a meritelor unora dintre medicii judeţului Giurgiu. Sunt un locuitor al oraşului Giurgiu, sunt medic aici de foarte mulţi ani şi este pentru prima oară când se organizează un astfel de eveniment meritoriu. Va mai avea loc o etapă în afară de aceasta, când vor mai fi premiaţi cei din medicina primară şi medicii de la urgenţe”, ne-a spus directorul DSP Giurgiu, Paul Marinescu.

Prefectul Lavinia Crişu le-a mulţumit medicilor pentru întreaga lor activitate şi a spus că doreşte să organizeze o asemenea acţiune anual şi să o şi extindă la alte categorii profesionale. De asemenea, ea a explicat de ce a început cu domeniul sanitar.

“Dat fiind că pentru fiecare om sănătatea este cea mai importantă şi ea este în mâinile medicilor şi chiar şi viaţa ne-o punem în mâinile lor, am considerat că este firesc să începem cu dumnealor. Dincolo de faptul că merită premiaţi pentru întreaga activitate, dumnealor s-au luptat o perioadă foarte lungă cu condiţii improprii(la Spitalul Judeţean de Urgenţă, n.r.) sau sunt puţini şi atunci trebuie să muncească foarte mult, cei mai mulţi fac gărzi interminabile. Şi, să nu uităm, dumnealor sunt şi ei oameni ca şi noi, cu problemele dumnealor de sănătate, în familie, dar pe care le lasă deoparte ca să ne îngrijească pe noi”, a spus Crişu.

Medicii premiaţi sunt: Pompiliu Guşe, medic ortoped al SJU Giurgiu, Ana Guşe- pneumolog la Spitalul din Izvoru, Niculae Dinu-chirurg al Spitalului Judeţean Giurgiu, Ladislau Pick- anestezist al SJU, Felicia Matefi- medic primar medicină de laborator al SJU Giurgiu, Valentina Stavarache- pediatru, Gelu Popescu Guinea- medic primar diabet zaharat, nutriţionist al SJU, Costina Luciana Stan- pediatru ak Spitalului Orăşenesc Bolintin Vale, Lucian Horhotă- anestezist al Spitalului Bolintin, Patricia Stegaru- pneumolog al Spitalului Izvoru şi Paul Marinescu- medic specialist boli infecţioase.

La premierea cadrelor medicale au participat şi parlamentarii de Giurgiu, Niculae Bădălău şi Florian Nicolae, dar şi primarul Nicolae Barbu, cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Marciu. Fiecare dintre ei a luat cuvântul şi a adresat câte un mesaj medicilor specialişti.

“Este un gest simbolic, dar unul de o mare importanţă şi o felicit pe doamna prefect pentru iniţiativă. În acest mod arătăm că noi, societatea, administraţia, politicienii apreciem munca dumneavoastră. Vă asigurăm de respectul şi recunoştinţa noastră pentru activitatea pe care o desfăşuraţi. Aşa cum ştiţi, priorităţile mele sunt sănătatea, educaţia şi cultura şi consider că Giurgiu trebuie să investească mai mult în acestea”, le-a spus cadrelor medicale, senatorul PSD Niculae Bădălău.

“Vă felicit şi eu pentru activitate, mulţumim pentru atenţia pe care o acordaţi actului medical. Cu toţii sunteţi premianţi în opinia mea şi noi, alături de autorităţile locale, judeţene, încercăm să creăm mai multe facilităţi pentru întreg personalul medical”, a spus şi deputatul PSD Florian Nicolae.

“Vă felicit şi eu! Începând de astăzi, iată, Prefectura va premia vârfurile în toate domeniile, dar trebuie să avem acelaşi respect pentru toţi cei care au făcut în aşa fel încât actul medical în judeţ să fie unul bun. Într-adevăr, ca dotări în spitale nu suntem printre judeţe care se pot lăuda, dar modul în care dumneavoastră aţi lucrat, ca o echipă, a compensat unele lipsuri”, le-a zis medicilor şi primarul Nicolae Barbu.

“Vreau să vă asigur că am fost şi voi rămâne alături de dumneavoastră, pentru a vă sprijini în aşa fel încât actul de sănătate din judeţul Giurgiu să nu mai fie greoi, ci unul modern, pentru a salva cât mai multe vieţi şi pentru ca cetăţenii judeţului nostru să primească o îngrijire medicală la standarde europene”, a spus şi vicepreşedintele CJ Giurgiu, Cristian Marciu.

“Îmi exprim recunoştinţa pentru gestul pe care l-aţi făcut şi, în calitatea mea de preşedinte al Colegiului Medicilor, permiteţi-mi să consider această distincţie acordată întregului corp medical din judeţ”, a declarat Ladislau Pick, de altfel singurul anestezist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.