La întâlnirea de azi cu Mircea Geoană, la Giurgiu, am avut un deja-vu. Şi nu legat de orice eveniment, ci m-am dus imediat cu gândul la lansarea oficială a PMP (Giurgiu).

Atunci când Elena Udrea afirma cu aplomb că vorbim despre un partid „NOU”, cu oameni „NOI”, cu idei „NOI” şi care vor să facă „ALTFEL” de politică. S-a văzut ce „noutăţi” şi cât de „altfel” era formaţiunea cu pricina.elena-udrea-la-giurgiu

Da, evident că toţi cei care o pun de-un partid „proaspăt” bat moneda pe discursul ăsta. Pentru că, ce să zici când n-ai ceva de prezentat, ceva palpabil? Dar trebuie, frate, să ieşi măcar la prima conferinţă, zic eu, cu oameni de-a dreptul noi şi valoroşi. Nu să-i prezinţi pe unii pe care, aşa cum a observat un coleg jurnalist, nu doar că i-am mai văzut, ci i-am tot văzut pe la mai multe partide. Să n-apari, din prima, cu personaje controversate- de-a stânga şi de-a dreapta tatălui. Şi să te mai şi apuci să critici pe alţii.

O altă observaţie pertinentă a venit din partea altui coleg. Aceea că, deşi s-a plâns că PSD, cu măsurile sale, ar fi devenit „de dreapta”(atât are de criticat? E de bine… ), Geoană nu s-a sfiit să afirme că îi cam place cu PNL-ul, că ei au un Proiect pentru România, ce bun şi frumos e Iohannis. Că, totuşi, ce e stânga nu se combină cu dreapta CU ACTE, adicătelea, dar merge o combinaţie scurtă, aşa.

Şi apoi, cum să îndrăzneşti să le mai spui oamenilor că PSRO-ul este SINGURUL partid care ne va putea scoate din… groapa în care am intrat?

Foarte bună treaba cu exerciţiul de imaginaţie pe care un jurnalist giurgiuvean l-a rugat pe Geoană să-l facă. Adică, să-şi imagineze cum ar fi să fie el, politicianul iubitor de sărmani, un salariat cu un venit de 6 milioane lunar, cu un copil, care… trebuie să TRĂIASCĂ, pur şi simplu. După ce ne-a luat iar, vreo 15 minute, cu explicaţii despre câte soluţii are pentru ţară(unde ai fost până acum, nene, de ce nu le-ai aplicat când ai avut ocazia?), Geoană a răspuns că s-ar vota, da. Incredibil!

Veniţi, aşa, înspre oameni, ca un fel de „Mesia”, încăpăţânându-vă să credeţi că treaba asta va ţine la nesfârşit. De fapt,  toată iubirea asta fantastică de neam ţine fix până vă mutaţi la alte partide, atunci când se-ntâmplă vreo alianţă sau atunci când micuţa formaţiune e înghiţită de una mare etc…

Om trăi şi-om vedea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.