Ambsadorul Bulgariei la Bucureşti, Alexsandar Filipov, prefectul de Ruse, Stefco Burgiev, alături de mai mulţi parlamentari români, giurgiuveni, cei din conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Giurgiu, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au reunit, astăzi, la Giurgiu, la o masă rotundă.

Discuţiile au avut ca temă „Susţinerea reciprocă a proiectelor transfrontaliere” iar evenimentul a fost organizat de deputatul PSD Florian Nicolae- preşedinte al Grupului de Prieteniei cu Republica Bulgaria din Parlamentul României._DSC0189

Au fost, desigur, reluate ideile privind o strânsă colaborare, dar şi prietenie între autorităţile din Giurgiu şi cele din Ruse, Bulgaria, concretizate, în perioada anterioară, printr-o serie de proiecte comune ce au însumat peste 30 de milioane de euro.

Două probleme, însă, oarecum scoase din context, au fost reluate. În primul rând aceea a eliminării taxei de pod pentru giurgiuveni şi cei din Ruse. Prefectul Stefco Burgiev a încuviinţat acest lucru, spunând că s-ar impune măcar aducerea la acelaşi nivel cu acela practicat de bulgari, respectiv 2 euro.

Prezent la eveniment, un alt membru al Grupului de Prietenie cu Republica Bulgaria din Parlamentul României, deputatul Nicolae Milcovici a declarat că nu crede că taxa de pod ar putea fi eliminată.

Evoluţia în Uniunea Europeană, atât pentru autostrăzi, cât şi pentru poduri este de menţinere a acestor taxe, mai ales la obiectivele ce vor fi realizate pe zona privată. Este o condiţie obligatorie”, a precizat Milcovici.

În acest moment, pentru maşinile mici, taxa de trecere a Podului Giurgiu Ruse este de 3 euro la români. Tot la întâlnirea de lucru de la Giurgiu, astăzi, oficialii români şi bulgari au luat în discuţie construirea unui nou pod peste Dunăre, dar tot în această zonă. Desigur, un astfel de proiect nu poate fi realizat decât la nivelul Ministerelor de Transport din cele două state.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.