În acest sens, instituţia amintită, cu sprijinul autorităţilor giurgiuvene, au organizat, în premieră, un seminar cu tema „„Regimul Juridic al Achiziţiilor Publice în instituţiile bugetare”.

Activitatea s-a derulat luni, 25 mai, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”, în prezenţa a peste 100 de persoane cu atribuţii în acest domeniu, reprezentanţi ai primăriilor din judeţ sau ai instituţiilor deconcentrate.

În faţa invitaţilor au ţinut prelegeri, dar au răspuns şi la întrebări, specialişti de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice

„Este un domeniu extrem de sensibil, acesta al achiziţiilor publice, unde sunt probleme şi unde, sperăm că prin această activitate de instruire, personalul care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu să dea dovadă de integritate şi să nu mai fie suspectaţi că desfăşoară activităţi ilegale, acolo unde sunt în derulare astfel de contracte”, a spus şeful Serviciului Prevenire în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, comisar şef de Poliţie, Paul Milodin.

Seminarul, în premieră inclusiv la nivel naţional, face parte dintr-o serie de activităţi dedicate Zilei Direcţiei Generale Anticorupţie. „Pe 30 mai sărbătorim un deceniu de existenţ, ceea ce este un lucru bun, credem noi, pentru noi, pentru cetăţeni”, a mai spus Milodin.

S-a discutat, aşadar, despre tot ceea ce presupune managementul în achiziţii publice, documentaţia necesară, riscuri şi indicatori de fraudă, dar şi despre conflictul de interese sau incompatibilităţi.

C.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.