În timp ce lucrurile încep să se mişte în Giurgiu, în comune, în oraşe, cu sprijin Guvernamental, dar şi datorită interesului edililor de a întocmi şi depune proiecte europene, la Consiliul Judeţean a început o mega-investiţie.

Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, a anunţat, într-o recentă conferinţă de presă, că au început lucrări ample la modernizarea… biroului preşedintelui Vasile Mustăţea. “Se lucrează intens, dar nu mai zic nimic să nu spună că ne atribuim noi vreun merit… Iată, în privinţa acestei investiţii domnul Mustăţea are tot meritul!” a spus, ironic, desigur, Cuc._DSC0089-001

La rândul său, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, în aceeaşi conferinţă de presă, a declarat că are informaţii potrivit cărora Vasile Mustăţea ar fi contractat şi un arhitect pentru ca treaba să fie bine făcută.

“În timp ce la Spitalul Judeţean sunt condiţiile ştiute, la Teatru- la fel, la vechea clădire a Bibliotecii sunt probleme mari şi aşa mai departe, domnul Mustăţea începe treaba cu… propriul birou. Aceasta spune, încă o dată, totul despre dumnealui”, a mai spus Niculae Bădălău._DSC0116-001

Primarii ştiu ce au de făcut, din fericire

Pe de altă parte, pentru că în judeţ, lucrurile se mişcă, totuşi, graţie implicării social-democraţilor şi graţie atenţiei oferite nouă, în sfârşit, de autorităţile centrale, reprezentanţii PSD Giurgiu au venit cu noutăţi, în faţa jurnaliştilor locali.

“S-a deblocat Ordonanţa 28. Primarii au început să fie chemaţi la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractele de finanţare. De asemenea, aşteptăm deschiderea liniilor de finanţare pe Programul Operaţional Regional ca să dăm drumul proiectelor pentru reabilitarea şcolilor. Tot în acest sector vor putea fi accesate fonduri naţionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”, a spus Bădălău.

Rămânând la investiţii, dar revenind la conducerea CJ Giurgiu, vicepreşedintele Cristian Marciu a criticat faptul că cel mai important drum judeţean din Giurgiu nu a fost introdus pe lista acelora ce pot primi finanţare pe OG 28._DSC0149

“Au fost trecute pe listă patru drumuri judeţene, valoarea investiţiilor fiind de 36 de miliarde de lei vechi, însă drumul cel mai important, respectiv 601, nu se regăseşte pe lista respectivă. Dacă vreţi, este cel mai important DJ de la noi, cu cel mai mare număr de autovehicule ce-l tranzitează”, a precizat Marciu.

El i-a cerut şefului de la judeţ să solicite, totuşi, fonduri pentru reabilitarea arterei rutiere respective, mai ales pentru că în anumite porţiuni este foarte degradat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.