La ultima sa conferinţă de presă, când a anunţat că va da drumul procedurii privind un nou concurs pentru desemnarea unui director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, l-am întrebat special pe Vasile Mustăţea un lucru.

El a spus, mai întâi, că a operat o singură modificare în regulamentul privind concursul, aceea legat de contractarea unui expert extern în comisia de evaluare- lucru prevăzut de un articol scos, recent, din legea aferentă, după o interpelare în acest sens făcută de senatorul Niculae Bădălău, şef al PSD Giurgiu.

Astfel, l-am întrebat special pe Vasile Mustăţea dacă este sigur că regulamentul va avea o singură modificare, gândindu-mă că ar putea impune vreun criteriu pe care să-l poată îndeplini doar Mihai Petre, de exemplu. Aşa cum s-a cam întâmplat la Muzeul Judeţean sau la Teatru.

Vasile Mustăţea a declarat public, în conferinţa de presă, faptul că doar la articolul respectiv s-a „umblat”, în rest, totul rămânând la fel.

Iată că nu este aşa. Joi, 21 mai, în conferinţă de presă, consilierul judeţean Cristian Ştenghel, membru în Consiliul de Administraţie al SJU a venit cu documente prin care Mustăţea este contrazis._DSC0119

„Când am primit noul regulament, marţi, am văzut şi alte modificări decât eliminarea punctului privind articolul scos din lege. Astfel, probabil pentru a se bloca şi acest concurs, au fost trecute două termene de depunere a dosarelor, 25 respectiv 30. Apoi, la articolul 15, erau prevăzute 12 ore pentru întocmirea unei grile de examinare, cu întrebări din managementul sanitar, legislaţie etc.). Acum, punctul respectiv a fost modificat, cele 15 ore s-au transformat în 3, imposibil pentru ca o comisie de examinare să facă această grilă în atât de puţin timp”, a explicat Ştenghel.

Dacă despre cele două date, s-ar putea spune că poate a fost vorba despre o eroare, în cel de-al doilea caz… e clar.

Apoi, tot Cristian Ştenghel a anunţat că lui Mihai Petre, ieri, adică miercuri, 20 mai, i-au expirat cele 6 luni, oricum în plus, de interimat. „În momentul de faţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă este în ilegalitate. Noi, ca şi membri ai Consiliului de Administraţie am făcut o adresă către Consiliul Judeţean privind remedierea aşa-ziselor erori şi modificări. Consider, totuşi, că tot ce urmăreşte preşedintele CJ Giurgiu prin acestea este să nu se poată ţine concursul poate până în mai 2016”, a subliniat Ştenghel.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.