Circa 100 de tineri din municipiul şi judeţul Giurgiu s-au alăturat Ligii Elevilor Social-Democraţi iar marţi, 19 mai, a avut loc, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”, şedinţa de constituire a structurii. Preşedintele acesteia este liceanul Cătălin Lungu, elev al Liceului „Tudor Vianu”.

La eveniment a venit chiar liderul tinerilor social-democraţi la nivel central, Mihai Sturzu. El a participat, mai întâi, la o conferinţă de presă.

„Eu cred că, aşa cum este în acest moment clasa politică, este mare nevoie de oameni tineri, cu idei noi şi care să dorească să contribuie la dezvoltarea societăţii. Vreau să-i mulţumesc liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, pentru că îi sprijină pe tineri. De asemenea, vreau să felicit organizaţia de aici pentru rezultatele obţinute în ultimele alegeri. Asta spune multe despre oamenii din Giurgiu”, a spus Sturzu.

Întrebat dacă nu cumva este prea devreme pentru ca un elev să „intre în politică”, liderul TSD a explicat rolul unei asemenea Ligi. „Nu este o implicare politică, ci facem punţi între noi. Între politicieni şi tineri, între seniori şi tineri. Le spunem tuturor segmentelor, categoriilor sociale: haideţi să discutăm, să găsim soluţii comune. Comunitatea, inclusiv prin glasul tinerilor, îşi doreşte să fie implicată. Faţă de perioada în care eu eram în ultimul an de liceu, de exemplu, lucrurile s-au schimbat. Tehnologia ne ajută să fim conectaţi, iar tinerii vor să fie conectaţi cu comunitatea”, a mai declarat Mihai Sturzu.

De asemenea, întrebat dacă nu cumva tinerii învaţă că a fi politician, înseamnă să fii un oportunist, liderul tinerilor social-democraţi din România a fost tranşant. „Eu asta le spun tinerilor mereu, dacă îşi închipuie că se vor îmbogăţi dacă intră în politică, eu le recomand mai degrabă să facă afaceri. Politicianul nu este şeful cetăţeanului, ci trebuie să lucreze pentru acesta. Tocmai această mentalitate trebuie să fie schimbată, să se termine lumea veche şi să înceapă una nouă. În politică nu trebuie să te îmbogăţeşti, ci să faci ceva pentru comunitate”, a subliniat Sturzu.

Alături de colegii săi de la Giurgiu, Răzvan Cuc, Alexandru Andrei, Dragoş Udvuleanu(liderul organizaţiei judeţene a TSD Giurgiu) şi Ionuţ Barbu(liderul de la municipiu), Mihai Sturzu a mers la Ateneu, unde le-a vorbit elevilor din Liga nou-înfiinţată despre aceleaşi principii expuse în conferinţa de presă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.