Tendința societății este de a se  dezmembra, ca urmare a luptelor permanente și a raționamentelor cu aparență de adevăr și cu tendință de a înșela. Constat cu părere de rău că, din ce în ce mai mult, comunitățile umane mai mici (implicit cea giurgiuveană) își pierd caracterul comunitar, utilitar – asemenea unei familii care își pierde comuniunea; individul pierde din omenie și preocupare pentru ceilalți, dar câștigă nepăsare și mai rău, indolență față de ceilalți.

Aș dori să citez în continuare din declarația domnului Senator Bădălău Niculae: „Este adevărat, politica reprezintă o mare zonă de risc: risc personal, propriu. Într-adevăr, oricine depune o candidatură, vine în fața celorlalți cu gena sa, cu neamurile, cu afacerile, cu proveniența și starea sa. Vremurile pe care le trăim sunt încărcate de zbucium, de afronturi, pe care nu le poți, de cele mai multe ori, cuprinde cu mintea. De ani de zile împotriva PSD-ului s-au „consumat” cele mai năstrușnice și mai disperate sofisme menite să-i știrbească imaginea, să-i învrăjbească și să-i demoleze ca organizație. Și asta, în detrimentul bunului simț, al interesului local sau național și al inteligenței normale.

Domnilor care zilnic ne arătați cu degetul, mă întreb: Oare nu vedeți bârna din ochiul dumneavoastră de paiul din ochiul nostru? Îmi pare rău să vă spun că aveți o prea bună părere despre dumneavoastră.

Vă reamintesc pe această cale că PSD-ul nu este și nu va fi niciodată înfrânt de demagogie, egoism, prostie, excese, amatorism sau instinct. Demagogiei, organizațiile PSD îi vor opune politica socială reală. Egoismului și nepăsării, le vor opune solidaritatea reală. Prostiei, îi vor opune competența oamenilor noștri. Exceselor, le vor opune sobrietatea și seriozitatea. Amatorismului, îi vor opune profesionalismul politicienilor, inclusiv al celor locali. Instinctului, îi vor opune acțiunea politică gândită și planificată.

Cu siguranță ar fi mai eficient pentru toți, și în special pentru cetățeni dacă am conlucra și ne-am asuma împreună responsabilitatea demarării și finalizării proiectelor de interes local și național.

Domniilor voastre, vă doresc să fiți liberi. Libertatea fără conștiință nu este libertate, iar conștiința se formează prin instrucție și educație. Un individ cu adevărat liber, rămâne imaculat în fața seducțiilor manipulării, el cunoaște și vede valorile înalte ale lumii și vieții.

Asemenea vremuri au nevoie de oameni care să și le asume, dar și care să aibă puterea de a le face față, prin verticalitate, prin solidaritate, prin consecvență și prin onestitate.

Sper să-mi dați credit de bună intenție și să alegeți mereu valoarea: valoarea omului, a ideilor și principiilor. Concluzionând, consider că nu putem merge înainte dacă suntem măcinați de orgolii. Nu unul în locul altuia, ci unul lângă altul!

Senator Niculae Bădălău.

 

N. C. R.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.