Fiecare dintre liderii social-democraţi, prezenţi, sâmbătă la conferinţa de presă, au luat cuvântul şi au explicat motivele pentru care ei îl vor susţine politic şi moral, până la capăt, pe preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, consilier judeţean şi director al Zonei Libere, Răzvan Cuc, a spus că demisia lui Liviu Dragnea din funcţia administrativă este un act de demnitate, dar a tras un semnal de alarmă cu privire la decizia Instanţei în cazul fostului vicepremier._DSC0089-001

“Considerăm că decizia Instanţei în ceea ce-l priveşte va crea un precedent. Printr-o astfel de măsură va fi afectat orice partid care, în campaniile electorale, firesc, îşi îndeamnă electoratul să iasă la vot. Există chiar şi spoturi ale unor autorităţi în domeniu care fac acest lucru, în perioada respectivă. Consider că este, aşadar, un precedent periculos pentru democraţia privind alegerile. Liviu Dragnea a fost acuzat că a instigat lumea să iasă la vot. În paralel, însă, Traian Băsescu ieşea pe posturile TV şi îndemna oamenii să NU iasă la vot. În cazul acesta, unde mai este dreptatea?(…) Nu ar trebui, atunci ă fie anchetat şi cel care instiga oamenii să nu-şi exercite dreptul garantat de Constituţie?”

 

_DSC0145Deputatul PSD de Giurgiu Florian Nicolae a spus, la rândul său: “Îmi exprim regretul faţă de ceea ce s-a întâmplat cu Liviu Dragnea. Preşedintele executiv este un exemplu în ceea ce priveşte modul de a face politică, administraţie, este un luptător şi un învingător şi îmi doresc ca noi, toţi cei din PSD, să îi fim alături până la capăt şi sunt convins că aşa va fi”.

 

_DSC0142Liderul social-democraţilor din muncipiul Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, şi-a declarat, de asemenea, susţinerea faţă de Liviu Dragnea. “Partidul Social Democrat este acum unde este tocmai datorită calităţilor incontestabile ale lui Liviu Dragnea. În Consiliul Naţional s-a luat decizia ca, atunci când un membru are probleme cu Justiţia, să facă un pas înapoi. Dar aici avem o vină ce nu există, de fapt, aceea de a cere electoratului să vină la vot. De 25 de ani, toate partidele, în campanii, invită oamenii la vot. Prin această condamnare, fie ea şi cu suspendare, se rupe ceva în tot acest eşafodaj al campaniei electorale. Mă alătur colegilor în susţinerea lui Liviu Dragnea, şi politic şi moral”.

 

_DSC0149Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, dar şi vice al Consiliului Judeţean Giurgiu, cel care a lucrat, administrativ vorbind, foarte mult cu Liviu Dragnea, Cristian Marciu, a luat, de asemenea cuvântul, în conferinţa de presă. El a făcut un rezumat al succeselor privind implementarea unor proiecte pentru comunităţile giuriguvene, cu sprijinul lui Liviu Dragnea.

“Sunt foarte trist din pricina acestei situaţii şi, în opinia mea, Liviu Dragnea a fost cel mai bun ministru al Lucrărilor Publice, de după 1989, un om care a cunoscut bine activitatea administrativă la nivel de judeţ. Şi care, apoi, a folosit această experienţă pentru celelalte judeţe, din postura de ministru. Sunt întru-totul alături de dânsul şi îl susţin, politic, moral şi administrativ şi mi-ar părea rău ca un astfel de om să fie uitat, îndepărtat, pentru că, astfel, ar dispărea un ajutor, un om de sprijin pentru judeţul nostru”.

 

_DSC0146De asemenea, preşedintele Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Alexandru Andrei, a spus: “Mă alătur colegilor mei în susţinerea lui Liviu Dragnea. Personal, consider că sentinţa este un dublu avertisment, o pedeapsă pentru întreaga clasă politică. Cum vom mai putea vorbi despre campanie electorală când, îndemnarea de a ieşi la vot, este considerată obţinere de foloase necuvenite?

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.