Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a ieşit, joi, 14 mai, în conferinţă de presă, pentru a explica faptul că nu face decât să respecte prevederile legale, în ceea ce-i priveşte pe edilii care au probleme cu Justiţia.

Este vorba despre edilul din Izvoarele, Alin Stanciu, cercetat pentru luare de mită şi primarul din Floreşti-Stoeneşi, Dumitru Constantin, cercetat într-un caz de conflict de interese, iar pe numele său este deschis şi un dosar penal.

Astfel, Carmen Crişu a precizat că nu prefectul încetează mandatele, de fapt, ci doar ia act, prin Ordin, de încetarea de drept impusă de nişte decizii ale Instanţei în ceea ce-i priveşte pe primari.

“Conform Legii Penale, nu se face vreo diferenţă între suspendare şi executare, vorbim despre o pedeapsă privativă de libertate. Am făcut, în acest sens, scrisori, am adresat întrebări, am avut o corespondenţă susţinută cu reprezentaţi ai ministerului Justiţiei, cu cei ai Ministerului Administraţiei, dar şi cu cei de la Interne. Chiar şi cu parlamentarii am ţinut o corespondenţă. Toate răspunsurile au fost celeaşi”, a spus Crişu, referindu-se la ideea de început. Aceea că o pedeapsă privativă de libertate se referă şi la cazul de închisoare cu suspendare.

Pe de altă parte, prefectul a declarat că este dreptul primarilor să atace Ordinele sale, dar oricum vor rămâne suspendaţi din funcţie până când va fi dată o soluţie definitivă, în cazul în care va fi deschis vreun proces. Ea a mai comunicat că, până în prezent, nu a luat la cunoştinţă dacă vreunul din cei doi edili s-ar fi adresat Instanţei.

Atribuţiile edililor-şef sunt preluate de viceprimari.

Aceste Ordine de constatare a încetării mandatelor primarilor sunt realizate în urma unor referate întocmite de secretarii unităţilor administrativ-teritoriale respective.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.