Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podaşcă, a respins miercuri, 13 mai, acuzaţiile prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu privind politicile Guvernului Ponta pentru susţinerea tinerilor, scrie site-ul www.psd.ro, preluând un articol al agenţiei de presă AGERPRES.

„Programul ‘Tineri Întreprinzători’ încurajează tinerii cu vârsta de până la 35 de ani să aplice pentru finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro. Programul ‘Start’ prevede finanţări nerambursabile de până la 100.000 de lei pentru tineri care doresc să înfiinţeze o afacere nouă. Programul ‘Garanţia pentru tineri’ alocă 470 milioane de euro pentru cei care doresc să se pregătească pentru un loc de muncă. Salariile medicilor rezidenţi au fost majorate în ultimul an şi le-au fost acordate burse lunare în valoare de 150 de euro. Toate acestea sunt măsuri ce urmăresc scăderea numărului de tineri care aleg să plece din România”, declară Gabriela Podaşcă, conform unui comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că prin declaraţiile pe care le face Cătălin Predoiu arată că nu înţelege care sunt problemele cu care se confruntă astăzi tinerii şi nici care sunt măsurile care pot veni în sprijinul lor.

„Nu are nicio idee concretă despre ce ar trebui făcut pentru tineri, nu a venit niciodată cu vreo propunere dedicată tinerilor. Iar atunci când a fost în Guvern, Predoiu a sprijinit tăierea salariilor cu 25%, măsură care a afectat în mod special salariaţii tineri, a sprijinit tăierea indemnizaţiei pentru mame şi a contribuit la desfiinţarea a sute de mii de locuri de muncă, printre primii care au fost daţi afară fiind angajaţii tineri. Predoiu nu merită să ajungă prim-ministru, nu are calităţile necesare şi nu are nici măcar susţinerea colegilor din PNL, care nu îl doresc în această funcţie”, afirmă Gabriela Podaşcă.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a susţinut marţi că Executivul Ponta nu face nimic pentru a stopa migraţia tinerilor.

Articol AGERPRES preluat de pe site-ul www.psd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.