În perioada 11- 17 mai, România marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului ce are menirea de a mobiliza cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbatori împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru voluntariat şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

Cu ocazia acestei săptămani, şi anul acesta echipa judeţeană „Let’s Do It, Danube!” a adus la aceeaşi masă autorităţi cu responsabilităţi în protejarea şi conservarea mediului pentru a face front comun împreună în lupta împotriva deşeurilor aruncate în natură.

Au raspuns pozitiv la semnarea parteneriatului principalele autorităţi judeţene cu atribuţii pe mediu:  Comisariatul Garzii de Mediu Giurgiu, Agenţia de Protecţie a Mediului Giurgiu,  Direcţia Silvică Giurgiu, SGA Giurgiu Apele Romane, precum şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca Giurgiu. Astfel, marţi, 12 mai, la sediul Centrului Operational ISU Vlasca Giurgiu, reprezentanţi ai acestor autorităţi au semnat parteneriatul de colaborare cu echipa judeteană Let’s Do It, Danube!1 1 11249164_847583545311264_3742930070224831640_n

“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este susținut de Kaufland România. Obiectivul principal “Let’s Do It, Danube!” este acela de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.

Lacramioara Ocunschi, coordonator judetean Let’s Do It: “Întâmplarea face ca pentru mine si  Mariana Mitroi, colega si prietena mea, data de 12 mai să fie si o aniversare. Sunt 3 ani de când ne-am implicat în organizarea actiunii „Let’s Do It, Romania!” în Giurgiu. O provocare pe care mi-am făcut-o mie însămi, precum şi Marianei. Mă bucur că această zi este întâmplător (sau nu) în Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Alături de autorităţi şi de voluntari, împreună luptăm împotriva deşeurilor aruncate în natură, în special pe malurile Dunării, invitând şi provocând giurgiuvenii să se alăture cauzei proiectului Let’s Do It, Danube!, indiferent că sunt din localităţi riverane Dunării ori din localitaţi învecinate unor cursuri de ape.. Ne dorim să se implice cât mai mulţi în acţiunea de ecologizare organizată de Ziua Dunării, pe 27 iunie

După ce a reușit să implice 1 milion de voluntari în cea mai mare mișcare socială din țară, tot astăzi, echipa “Let’s Do It, Romania!” a anunţat că face următorul pas în curățarea României de deșeuri: duce voluntariatul în era digitală. Se doreşte crearea unei aplicaţii mobile, “Let`s Do It! mobile app”, cât si o platforma de administrare pentru a curăţa mai întâi ţara, apoi lumea, de reziduuri şi deşeuri ilegale. Este vorba despre prima aplicaţie de mobil şi prima platformă care face legatura între cetăţeni şi autorităţi şi ajută voluntarii să raporteze usor şi rapid zonele cu deşeuri. Acum va fi mult mai simplu să devii un voluntar de mediu cu un smartphone si o conexiune wi-fi. Pentru a realiza aceasta, pe 12 mai, pe Indiegogo, s-a dat startul primei campanii de crowdfunding din Romania pentru o cauza eco. Susținătorii campaniei sunt invitați să doneze începând de astăzi pe Indiegogo.com pentru aplicația și platforma software “Let`s Do It!”.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Comunicat de presă al echipei din Giurgiu a „Let’s do it, Romania!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.