Suplimentarea numărului de paturi, cu 20, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar şi alocarea unei sume de la Ministerul Sănătăţii aceleiaşi unităţi medicale sunt măsuri ce au fost salutate, în conferinţă de presă, vineri, 8 mai, de către purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc.

El a precizat că, ieri, a participat la şedinţa Comitetului Executiv central al PSD, alături de liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, vicepreşedintele Cristian Marciu şi directorul DRDP, Marian Mina.

„La finele şedinţei Comitetului Executiv, împreună cu domnul Bădălău, am avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. I-am mulţumit foarte mult pentru faptul că, prin Ordin, a decis suplimentarea numărului de paturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Sigur, felicit inţiativa domnului deputat Florian Nicolae pentru că s-a zbătut, a fost şi a vorbit, dar, totodată, nu trebuie să omitem faptul că sănătatea este una dintre priorităţile Partidului Social Democrat. Domnul ministru Bănicioiu a înţeles situaţia critică în care se află spitalul şi a fost de acord inclusiv cu alocarea celor 25 de miliarde de lei vechi. S-a dovedit, astfel, din nou, că echipa PSD este una ce funcţionează eficient”, a spus Răzvan Cuc.

Rămânând în acelaşi domeniu, el a anunţat că PSD Giurgiu susţine demersul făcut de Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi Hepatită(ABCH) Giurgiu privind achiziţionarea de către Consiliul Judeţean a unui mamograf, tot pentru Spitalul Judeţean.

„Preşedintele ABCH, doamna Georgiana Creţu, a pornit o campanie de strângere de semnături şi, în doar două zile, au reuşit să strângă peste 2.800. Dumneaei nu i-a cerut lui Vasile Mustăţea să-i vireze în contul asociaţiei vreun ban, ci a tras, mai degrabă, un semnal de alarmă. Potrivit datelor puse la dispoziţie chiar de dumneaei, avem în judeţul Giurgiu 931 de femei diagnosticate cu cancer la sân”, a mai spus purtătorul de cuvânt al social-democraţilor giurgiuveni.

Răzvan Cuc a menţionat că şi acest aspect i-a fost relatat ministrului Bănicioiu pentru a putea găsi o soluţie ca aparatul de înaltă performanţă şi de strictă şi urgentă necesitate şi în Giurgiu să poată ajunge la noi.

De menţionat este că, în şedinţa ordinară a CJ, săptămâna aceasta, preşedintele Vasile Mustăţea a lăsat să se înţeleagă faptul că n-are vreo intenţie să cumpere mamograful, ci doar că l-a trecut, acolo, pe o listă de investiţii pe care ar trebui să le facă Ministerul Sănătăţii. Pentru că, a spus el, instituţia pe care o conduce ar putea asigura doar cofinanţarea privind achiziţionarea unor atare aparate.

Asta sigur e o aroganţă. Îi reamintim că, în mandatul trecut, şi RMN-ul şi tomograful au fost achiziţionate exclusiv cu bani de la Consiliul Judeţean, aparatură pe care şi acum CJ plăteşte leasing-ul.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.