În urmă cu vreo 3 ani, Arena Naţională găzduia unul dintre cele mai ample evenimente politice, cu zeci de mii de oameni care au strigat din tot sufletul lor, acolo, împotriva Puterii “portocalii”. Vorbim despre lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare.

Alţii, la fel de mulţi,  protestau, masiv, în stradă, faţă de decizii ale guvernelor BOC şi MRU. Şi, într-un final, cei mai mulţi români au ieşit la vot şi au acordat toată încrederea şi întreaga speranţă Alianţei Uniunii Social-Liberale. A fost, fără îndoială, cea mai de succes alianţă politică ce a avut rezultate, nu doar electoral vorbind, ci chiar social vorbind. Ce-I drept, asta înainte să se supere Crin Antonescu pentru că nu era sigur dacă va fi fost propus drept candidat la preşedinţia ţării, şi să-i scoată pe liberali de la Guvernare.

Mulţi dintre cei care au făcut parte efectiv din USL au crezut în aceasta până la final, iar social-democraţii au amintit de toate reuşitele comune, săptămâna trecută. Atunci când s-au împlinit 3 ani de la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. Din bun simţ măcar, liberalii ar fi trebuit să spună şi ei ceva… acolo, că doar au tot declarat că şi-au dorit şi ei ca miile de oameni pe care i-au reprezentat ca portocaliii să nu mai facă rău ţării ăsteia.

Acum, se fac că au uitat şi au dat mâna cu lupul. Şi pentru ce, doar ca să ajungă iar la ciolan?

Subiectul a fost recent dezbătut, în conferinţă de presă, şi de purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc. El a atras atenţia asupra faptului că unii dintre cei care „se iubesc” acum cu PDL-iştii nu au fost de acord cu moţiunea ce i-a debarcat de la frâiele ţării._DSC0025

“Mi-aş fi dorit ca la evenimentul respectiv(de săptămâna trecută, n.r.) să participe şi colegii din fosta USL, cei care au pus umărul la debarcarea Guvernului PDL, dar care, iată, acum sunt în alianţă tocmai cu cei pe care i-au vrut jos şi pe care i-au dat jos. Ceea ce mi se pare interesant, dacă vreţi, este că Alina Gorghiu(co-preşedinte al PNL) şi Ludovic Orban nu au semnat, la vremea respectivă, moţiunea de cenzură”, a spus Cuc.

El a mai opinat că, atât la nivel central, cât şi la nivel local, PNL nu reuşeşte să funcţioneze ca o adevărată echipă. Vorbim de liberali între liberali şi de PNL-işti versus PDL-işti.

C.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.