Etapa I a competiţiei naţionale Motocross Cup s-a desfăşurat, sâmbătă, 2 mai, la Prundu, judeţul Giurgiu. 45 de motobikeri din toată ţara s-au reunit acolo pentru a participa la unul dintre cele mai importante concursuri în acest sport. Vorbim despre piloţi cu vârste cuprinse între 5 şi 60 de ani.

De ce Prundu? Pentru că este deja o tradiţie ca Motocross Cup să înceapă şi să se încheie acolo. Este vorba şi despre poziţionarea traseului, dar şi despre implicare primarului Cătălin Corbea, el însuşi pasionat de acest sport. La fel şi cei doi băieţi ai săi care au concurat de fiecare dată.

„Este bucuria şi plăcerea noastră să organizăm această competiţie. Cred că şi anul acesta va fi un concurs de succes, cu o bună organizare, am avut apreciere şi în ceilalţi ani din partea piloţilor, a spectatorilor. În logica lucrurilor, Prundu este început şi sfârşit de sezon la competiţia de motocross din România, pentru că este în zona sud-estică a României, avem avantajul faptului că traseul este cu o expoziţie sud, sud-estică şi, evident, el se usucă mai devreme. Este foarte important de ştiut, la motocross, pământul trebuie să aibă o anumită textură pentru a avea o cursă reuşită”, ne-a spus Cătălin Corbea.

Primarul din Prundu a declarat totodată că speră ca, anul acesta, să continue investiţiile la circuit. Este vorba despre împrejmuire şi realizarea unui sistem de irigaţii cu fonduri europene prin intermediul unui Grup Local de Acţiune.

Dacă pentru spectatori, ploaia măruntă n-a fost tocmai o… încântare, pentru sportivi a fost tocmai bună.

„Consider că începem sezonul în forţă, traseul de la Prundu, ca de obicei, este foarte bine pregătit, iar acum pot spune că este cea mai bună organizare, cel mai bun traseu. Ne-a ajutat, ce-i drept, şi ploaia de zilele acestea”, a spus organizatorul Ciprian Popescu. El a continuat: „A devenit o tradiţie să pornim Motocross Cup aici, la Prundu pentru că vremea este mai prielnică în zona aceasta. În plus, domnul primar Corbea se implică şi ne sprijină. Da, ca număr de participanţi, este cel mai scăzut din istoria noastră, nu ştiu ce s-a întâmplat. Se pare că, până la urmă, problemele financiare reprezintă principala cauza. De asemenea, mai sunt sportivi care participă la campionatul european, etapa în cadrul acesteia având loc chiar azi”.

Aşadar, 45 de sportivi din toată ţara, unul singur din Austria, au venit la Giurgiu şi s-au împărţit în şapte clase: 65, 85,MX1, MX2, MX2 juniori, amatori şi veterani.

La copii, ca şi categorii de vârstă au fost între 5-11 ani, 11-15 ani, 15-21 ani, iar adulţii s-au grupat în funcţie de experienţă.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.