S-ar zice că e de-a dreptul linişte în Consiliul Judeţean Giurgiu. Adică, până şi musca leneveşte, odihnindu-şi aripioarele pe coperţile vechilor dosare- cu studii de fezabilitate pentru proiecte europene “Science Fiction”.

Nici nu mai bâzâie. Ş-apoi, la ce bun? Oricum, Drumul Judeţean 603, de exemplu, e unul de… bzzz, şi-aşa va rămâne.

Angajaţii ar face ei treabă, că le e drag să se mândrească, aducând bani pentru dezvoltarea judeţului, dar cine să-i încurajeze, cine să-i îndrume, cine să-i sprijine? Şi-atunci, fac linişte. Şi-n tăcerea asta de la Consiliul Judeţean(“de parc-aud cum se lovesc de geamuri razele de lună”, vorba poetului), băi, dintr-o dată, urlă şeful.

Da’ urlă, fraţilor, urlă de s-aude-n… Bucovina. Băăăăăăăăăăăă! (cam aşa)

Ţipă la directorii subordonatelor şi la ceilalţi din Executiv, de tresar prefectul şi subprefectul, de sare jandarmul de la intrare să apere o eventuală victimă a vreunui atac (verbal). Urlă Mustăţea de se uită şi primarul pe geam şi se-ntreabă ce-o avea, săracu’…

(Ştim cu toţii că nu e bine să te enervezi în prag de nou exerciţiu financiar)

Urlă Mustăţea la bieţii oameni, cum urla la el şeful cel mare, fostul, ăla pe care l-a trădat, ăla despre care se spune că ar fi băgat câţiva bieţi angajaţi în spitale, cu probleme de nervi. “Iertaţi” comparaţia, dar asta mi-a venit în minte…

Urlă Mustăţea în ultima perioadă cel mai rău de până acum, ne-au spus păsările(acelea ce şi-au făcut cuib în balcoanele pe care vrea să le închidă el cu fonduri de la bugetul judeţului, de parcă în asta stăteam noi acum).

Dar care o fi marele of al domniei sale? Că mai e doar un an şi n-a apucat să depună cele 134.567 de proiecte europene? Că mai e doar un an şi angajaţii încă ţin privirea sus? Că mai e doar un an şi trebuie să facă un raport de activitate? Sau s-a certat cu regina castelului de peste drum? Sau doar îl enervează adevărul?

Oricum ar fi, domnule şef, să nu uitaţi că angajaţii aceştia la care urlaţi cu drag şi spor, ca să pară că aveţi multă treabă, o să iasă la vot, în 2016. Şi au rude. Şi-o să vă întrebaţi, o dată în plus, ce-au “giurgiuvenii mei” „împotriva” dumneavoastră şi-a partidului pe care îl reprezentaţi.

Porumbelul de pe pervaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.