Liceenii giurgiuveni vor afla, în zilele următoare, care este oferta de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează conştientizarea lor pentru oportunitatea de a alege o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar.

„Cu această ocazie, elevii care optează pentru o carieră în sistemul penitenciar vor putea afla detalii despre condiţiile generale şi specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admişi în acest gen de instituţii, avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de şcolarizare, specificul muncii, oportunităţile de formare şi avansare profesională ca lucrători de penitenciare”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Penitenciarului Giurgiu.

Astfel, de mâine şi până pe 23 aprilie inclusiv, o echipă formată din personalul Penitenciarului de la noi va prezenta această ofertă de şcolarizare.

Vorbim despre următoarele unităţi de învăţământ pentru ofiţerii de penitenciare: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, Institutul Medico-Militar Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Academia Tehnică Militară Bucureşti.

De asemenea, tinerii interesaţi să urmeze cariera de agent de penitenciar pot opta pentru: Şcoala  Naţională de  Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, Târgu Ocna şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.