Au venit acum un an şi au încheiat un protocol de colaborare cu reprezentanţii municipalităţii. Germanii de la organizaţia pentru protecţia animalelor DSN au reuşit, în perioada menţionată, să schimbe „faţa” adăpostului de la Giurgiu.

Peste 600 de maidanezi sunt acum în adăpostul public, iar extinderea construcţiei vizează nu doar mărirea numărului de boxe pentru aducerea de pe stradă a altor câini, cât şi pentru separarea celor care sunt deja acolo.

Aceasta, deoarece, în unele cazuri, sunt prea multe patrupede în aceeaşi boxă.

În plus, investiţiile nemţilor(începute acum un an) vizează şi amenajarea unui spaţiu de joacă şi nu numai. Reprezentantul organizaţiei, Eugena Pena, ne-a spus: „Acum, se va extinde adăpostul şi numai. Împrejmuirea costă la 10.000 lei, cu cuşti, platformă de beton. Se va construi o clinică nouă, în incita adăpostului, cu spaţii pentru animalele sterilizate, pentru căţele şi pui. De asemenea, va fi construit şi un depozit pentru mâncare”.

Până acum, într-un singur an, voluntarii organizaţiei germane au reuşit construirea unui nou sector de carantină, o investiţie de 10.000 de euro, dar şi amenjarea tronsonului de la stradă,  în proporţie de 90%.

În ceea ce priveşte mâncarea, câinii nu duc lipsă de aşa ceva.

„Norma de hrană adusă zilnic la Adăpostul Public este de 250 de kilograme, poate şi mai mult, pentru că sunt şi puii cărora li se aduc conserve, orez, chiar şi ceai”, ne-a mai spus Eugenia Pena.

Din păcate, însă, tot mai puţini giurgiuveni vin să adopte. Cei mai mulţi câini merg la familii din Germania. De precizat este că voluntarii nemţi au reuşit, până acum, să sterilizeze, în afară de animalele din adăpost, şi circa 200 de câini şi pisici cu stăpîn. Campaniile vor continua, dar după finalizarea extinderii adăpostului public.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.