Programul „Garanţia pentru Tineret” reprezintă un mesaj foarte clar pe care îl dă Uniunea Europeană şi un lucru foarte bun pentru peste 400.000 de tineri români care vor fi sprijiniţi pentru găsirea şi păstrarea unui loc de muncă plătit decent, a declarat recent, premierul Victor Ponta, preşedintele PSD.

„În perioada 2010-2011 România a pierdut 700.000 de locuri de muncă. În cei trei ani de creştere economică şi dezvoltare, am recuperat doar o treime dintre acestea. Chiar dacă tinerii, acum, în România, au noi oportunităţi, în special în domeniul IT, dar şi în zone productive, trebuie şi se poate face mai mult. Programul pe care astăzi îl lansăm (…) este foarte clar şi foarte simplu: 470 de milioane de euro pentru 400.000 de aplicanţi tineri care vor primi consiliere, vor avea subvenţii pentru a-şi găsi şi a-şi păstra un loc de muncă plătit decent şi pe o perioadă cât mai lungă de timp”, a punctat prim-ministrul la lansarea campaniei de informare privind planul de implementare a programului „Garanţia pentru Tineret”, cu sprijin de la Comisia Europeană – Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune.

La eveniment au participat vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social, precum şi miniştrii Rovana Plumb, Sorin Câmpeanu, Eugen Teodorovici, Marius Nica şi Liviu Pop.

Victor Ponta a amintit că, în urmă cu cinci ani, s-a semnat manifestul pentru finanţarea acestui program în exerciţiul financiar multianual 2014-2020.

„În 2010, eram doar lider al PSD, în Opoziţie, am semnat alături de ceilalţi lideri europeni manifestul pentru ca acest program ‘Garanţia pentru tineret’ să fie finanţat în perioada 2014-2020 în exerciţiul financiar multianual şi faptul că acest lucru s-a realizat este meritul tuturor liderilor politici, al celor care erau atunci prim-miniştri, cum e cazul domnului vicepreşedinte (Valdis Dombrovskis – n.r.), şi al celor care eram în Opoziţie atunci şi acum suntem prim-miniştri. Este un mesaj foarte clar pe care îl dă Uniunea Europeană pentru toţi tinerii din Europa”, a subliniat premierul.

Victor Ponta a cerut sprijinul miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu, precum şi mass-media pentru popularizarea acestui program. „Sunt convins şi că ONG-urile, asociaţiile profesionale vor populariza programul”, a completat el.

(Sursa www.psd.ro, preluare AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.